Idag lämnar vi den svenska handbollen och drar oss till Champions League för första gången och lägger en slant. Wisla Plock gästas av dem hittills obesegrade Kolding Köpenhamn i en intressant match. I denna grupp finns även det svenska laget Alingsås vilket gör det extra roligt att analysera. Jag ser ett bättre spelvärde i överspelet än i 1-X-2 i denna match!

  • Match: Orlen Wisla Plock – KIF Kolding Kopenhavn
  • Speltips: Över 52,5 mål i matchen.
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 18.45

Man kan konstatera att i Champions League har det inte gått lika bra som i ligan för Wisla Plock och man ligger för tillfället på en fjärdeplats. Självklart är det inget att skämmas över då de tre giganterna Kolding Köpenhamn, FC Barcelona och Flensburg är topp tre i gruppen och är stora favoriter att ta sig vidare. Kollar vi prestationsmässigt så inledde man Champions League riktigt bra då man slog Besiktas med hela 28-19. Man slog även det svenska laget Alingsås med 28-25 i den senaste matchen, vilket inte är några jätte imponerande siffror. I Hemmalaget har den nyvärvade högernian från RK Celje, Nemanja Zelenovic, presterat riktigt bra och gjorde tio baljor senast mot Alingsåsarna. Jag har följt Wisla Plock i några matcher, speciellt i den senaste mot Alingsås, och måste säga att man kommer ha det oerhört svårt mot ett topplag som Kolding Köpenhamn. Man ska dock inte underskattas på hemmaplan där man är svåra att slå och har trots allt två raka vinster i Champions League.

Wisla Plocks fyra matcher i Champions League:

Wisla Plock – Besiktas = 28-19 (47 mål)
FC Barcelona – Wisla Plock = 30-25 (55 mål)
Flensburg – Wisla Plock = 35-28 (63 mål)
Wisla Plock – Alingsås = 28-25 (53 mål)

Kolding Köpenhamn har gått från succé till succé i Champions League och toppar denna oerhört svåra grupp helt obesegrade. Senast spelade man 27-27 mot ett FC Barcelona som är riktigt bra. Man har slagit Alingsås och Besiktas, men gått på halvfart. I första matchen krossade man Flensburg med hela 35-21 och man fick visa upp hela sin kapacitet, vilket var imponerande. I laget från Köpenhamn bär Bo Spellerberg en nyckelroll som spelfördelare men även som målskytt och fortsätter att prestera trots att han fyllt hela 35 år i år. Jag ska inte orda för mycket, utan låter resultaten tala för sig självt, och man har spelat riktigt bra!

Kolding Köpenhamns fyra matcher i Champions League:

Kolding – Flensburg = 35-21 (56 mål)
Besiktas – Kolding = 24-33 (57 mål)
Alingsås – Kolding = 19-23 (42 mål)
Kolding – FC Barcelona = 27-27 (54 mål)

Wisla Plock snittar statistiskt 54,5 mål per match i Champions League, vilket är ganska högt. I Tre av fyra matcher har man överstigit en mål gräns på 52,5. Även Köpenhamn har överstigit en mål gräns på 52,5 i tre av fyra matcher och snittet blir väldigt missvisande då det endast blev 42 mål i matchen mot Alingsås, men trots det snittar man 52,25 mål. I denna match går jag efter fakta och ser ett högt odds i överspelet. Jag tror det kan bli en svängig match och mycket mål åt bägge hål. Därmed liras över 52,5 mål i matchen till en insats strax under medel.