Örgryte ångar på och leder division 1 Södra nu. Här ställs man mot överkomligt motstånd och har vi en storseger att vänta tro?


Örgryte – Utsikten
Spel: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.30 @ Bet365
Insats: 8/10
Spelstopp: 19.00

Örgryte leder Division 1 Södramen man leder bara med 2 poäng då man tappade viktiga poäng borta mot Trollhättan senast samtidigt som lagen nedanför dem vinner sina matcher. Man kan med denna matchen utöka ledningen till 5 poäng vilket vore väldigt befriande för ÖIS och jag har svårt att se dem misslyckas!

Örgryte är oerhört starka och man bör vinna serien i år för man håller högre klass än division 1 klass! Senast spelade man 2-2 borta mot Trollhöttan vilket givetvis var en missräkning men räkna med revanschlusta nu hos laget. Före den matchen hade man 5 raka segrar och 16-0 i målskillnad! Att man kan köra över lag är det inget snack om och noterbart är att man vunnit 4 av de 5 senaste matcherna med minst 2 mål vilket talar för mitt spel här!

På hemmaplan trivs man utomordentligt bra och ståtar med 7-2-1 och fina 23-5 i målskillnad! Man har ett enda poängtapp på de 7 senaste matcherna, resten är segrar och värt att nämna är att man har 19-0 i målskillnad på de 6 segermatcherna! Man är otroligt starka på sin hemmaplan och trots att det är derby har jag svårt att se hur Utsikten ska kunna plocka några poäng här!

Utsikten ligger på tolfte plats i tabellen vilkt är tredje sist. Nu möter man alltså serieledarna som är hungriga efter poäng för att avancera i seriesystemet. Formen är genomusel då man bara tagit 1 poäng på de 8 senaste matcherna! På bortaplan har man 2-2-6 som resultatrad och det är inget som skrämmer. Nu får man förvisso inte resa så långt men det är inte hemmaplan längre.

Utsiktens offensiv är seriens sämsta med bara 20 gjorda mål framåt på 20 omgångar. Nu möter man ÖIS som har seriens starkaste defensiv som bara släppt  in 15 mål bakåt i år. Samtidigt har ÖIS seriens starkaste offensiv med 49 gjorda mål framåt.


Räkna med heltaggade supportrar hos ÖIS!

Det är ett derby mot Glenn Hyséns Utsikten och ÖIS har valt att göra den här matchen till en gratis match för att locka så mycket folk som möjligt plus att få ett extra klirr i kassan. Att det blir mycket folk talar verkligen för ÖIS som har en betydligt större supporter skara än lilla Utsikten.

ÖIS har positiva nyheter inför matchen då man får tillbaka Jakob Lindström som återigen tar en plats i innermittfältet efter skadefrånvaro. I Övrigt har man inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över!
Utsikten har inga större bekymmer i truppen heller utan får bara klara sig utan Jesper Olofsson och Daniel Albano Neves som båda är skadade.