Efter ett litet miniuppehåll i den svenska fotbollen, är det igång igen och denna måndag bjuder på en del fina matcher. Jag har valt att inrikta mig på ett möte i Göteborg där de två klubbarna med högst status i division 1 ställs mot varandra, nämligen Örgryte och Öster. Öis som varit favoriter till att ta hem ettan, har halkat efter och en vinst är ett måste medan Öster haft en dålig inledning fast nu mot slutet börjat rycka upp sig och närmas sig Öis sett till poäng. Jag förväntar mig spänning och underhållning på Ullevi idag där hemmalaget än dock tar hem detta. Häng med!

  • Match: Örgryte IS – Öster IF
  • Spel: Örgryte IS rak vi
  • Odds: 1.95 @ Expekt
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

ÖrgryteIS

Börjar vi med Öster så kan man konstatera att man haft ett år med många ojämna prestationer. Från att inte lyckas vinna på fem raka möten till att slå till med två vinster senast mot Halmia, 1-5, samt Eskilsminne 4-1 tyder bara på hur ojämna man är. Det förvånar mig inte då man gått från Allsvenskan till division 1 på rekordtid och klubben kanske fortfarande är i chock. När man får till det syns det vilken klass man erhåller, men det är synd att det visas så sällan. Idag ställs man mot Örgryte och jag kan inte ge ut tipset till Öster då man inte visat bättre. Det är aldrig lätt att gästa Ullevi.

Över till Öis där man hittills gjort en godkänd säsong men likt Öster också kan underprestera ibland. Man placerar sig trea med raden 7-2-3 och ett hemmafacit på 4-1-1 vilket visar på att det är här man är som starkast. Ingen kan dock ro på Trelleborg som går som tåget och just nu spelat in hela 33 poäng. Man får därmed sikta på en andraplats och uppflyttningsplayoff vilket inte är omöjligt. Vid vinst idag är man endast två poäng bakom Oddevold och man får även ett litet miniryck från övriga motståndare. Senast kunde man slå Kristianstad med hela 5-0 på hemmaplan och det intrycket kan jag bara inte blunda för. Dagens spik!

Så mitt lir blir ganska självklart. Örgryte på hemmaplan blir svårslagna även för Öster och med tanke på vad man visade senast kan jag inte gå emot. Ett fint odds erbjuds och insatsen på raka ettan får ligga på medel!