Ännu ett lag som har chans att nå semifinal efter kvällens matcher. Det är småländska Växjö som beger sig till Berhn Arena för att ta den fjärde och avgörande segern. Växjö har nollat Örebro i två av sina tre segermatcher. Kan Örebro mäkta med att få håll på C. Nihlstorp eller går Växjö till semifinal?

  • Match: Örebro – Växjö
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 1,95 @bet365 
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 23/3, 18:30

orebro_200 V.S vaxsjo_200

Växjö står med ena foten i semifinalserien efter att ha vunnit med 2-0 i kvartsfinal nummer fem. En match som segersiffrorna helt klart slutade i underkant för hemmalaget. Laget ägde matchen i två perioder men fick inte utdelning förrän i period nummer två. Då small 1-0 redan efter arton sekunder och 2-0 kom nio minuter senare. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut trots 32-24 i skott.

En summering från matchserien är att Växjö har egentligen varit det bättre laget i samtliga matcher. Det skall sägas att Örebro har gjort en strålande säsong. Men just nu har laget stora problem med sina produktiva spelare. Varken M. Johansson eller D. Ryan har gått att känna igen i slutspelet och när inte lagets bärande spelare levererar håller det inte i längden.

Örebro hade sin bästa match i den senaste hemmamatchen, det vill säga match nummer fyra. Växjö tog snabbt ledningen men Örebro svarade med en kvittering på straff. Därefter rann det iväg för hemmalaget under den andra perioden och gick fram till en 4-1 ledning som såg kassaskåp säker ut. Växjö reste igen och kom nästan ikapp. En rejäl press sattes in under slutperioden vilket resulterade i en hel del dramatik och när 3-4 målet med fåtalet minuter kvar, vart det darrigt i Örebro-lägret. Laget lyckades med möda hålla undan och kvittera i matchserien. Men som sagt, Växjö tog tag i taktpinnen efter matchen senast.

Lagen hade fem möten under grundserien.
Där var Örebro det klart starkare laget och vann fyra av fem möten. Noterbart är att Örebro hade tre raka segrar på Växjö innan slutspelet och vann även match ett.
Nu ser det däremot annorlunda ut och Växjö har tre segrar på lagens fyra senaste möten.

Orkar Örebro resa sig än en gång?
Jag tror dessvärre inte det. Örebro har gjort en imponerande säsong och kommer garanterat vara att räkna med under kommande säsong. Men ikväll tar troligtvis resan slut för det här året. Det på grund av att Växjö är ett tyngre och starkare lag. Det har matchserien visat och egentligen borde smålänningarna redan vara i semifinal. Växjö var och är en het guldkandidat och var tippat det inför säsongen. En förväntan laget har spelat upp sig till och hela laget levererar just nu. Till skillnad för Örebro som inte fått grus i maskineriet i lagets första kedja och spelare som Johansson, Ryan och Anttila står samtliga utanför målprotokollet och har gjort endast fyra poäng tillsammans.
Det räcker det inte mot ett hungrig Växjö som kommer till matchen som underdogs enligt spelbolagen (Knepigt resonerat) och går för SM-guld. Växjö har varit det bättre laget i fyra av fem slutspelsmatcher och laget har visat upp ett strålande försvarsspel, med undantag för period nummer två i kvartsfinal fyra. Annars har det vara stabilt och Örebro har haft det svårt att skapa farligheter.
Växjö vill avgöra redan ikväll och få några dagars extra vila innan semifinalserien börjar och spelar laget som man har gjort i dom tidigare matcherna ska det bara bli seger.
Mitt spel blir därmed Växjö som segrare inklusive övertid tid 1,95 hos bet365.