Givet spel som jag förväntade mig ett lägre odds på, här hugger jag direkt!

  • Match – Örebro – Västerås
  • Spel – över 5,5 mål
  • Odds – 1.95 @ expekt
  • Units – 6/10
  • Spelstopp – 30/11 19.00

Analys:

Hett ”derby” i hockeyallsvenskan när Örebro möter Västerås hemma i Behrn Arena. Det är två formstarka lag som ställs mot varandra, så räkna med full fart från början.

Örebro ångar på för fullt i hockeyallsvenskan och har 21 vinster på 25 försök, vilket innebär att man har hela 13 poäng ner till tabellfyran Leksand. Man har tre raka vinster sen förlusten borta mot Malmö (5-4), och innan detta hade man 12 raka trepoängare, vilket är ruggigt starkt!  Att Örebro har anfallsstyrka är inget att orda om. Supervassa femman med Strömberg, Wiklander och Löwdahl har tillsammans gjort otroliga 101 poäng.

Kikar man på Örebros fem senaste hemmamatcher så ser man ett tydligt mönster. Där har man producerat 30 mål framåt, vilket innebär ett snitt på 6 mål/match. Samtidigt har man släppt in 12 mål på dessa matcher, vilket är ett snitt på lite mer än 2 insläppta/match. Samtliga dessa fem hemmamatcher har gått över 5,5 mål.

Örebro är så gott som skadefria och endast Peter Andersson missar med säkerhet kvällens match. Det lutar även åt att nyförvärvet från Växjö, Daniel Åhsberg spelar ikväll.

Västerås hade en riktigt fin början på säsongen och toppade under en längre tid tabellen, men det kom en dipp och man visade sig vara mänskliga. Nu på slutet har man dock spelat upp sig rejält, och man kommer till kvällens möte med fyra raka vinster i bagaget. I Västerås är det framför allt ”L-Ö-K” kedjan som utmärker sig, firma Little, Öberg och Karlsson har tillsammans producerat 75 poäng framåt.

Tar man en kik på Västerås fem senaste bortamatcher så ser man att det är samma målglada siffror som Örebro visar upp. 21 mål framåt har man lyckats med på dessa matcher, vilket blir ett snitt på ca 4 mål/match. Ur egen kasse har man plockat ut 15 puckar, vilket är exakt 3 insläppta/match. I fyra av dom fem senaste bortamatcherna har det blivit över 5,5 mål.

Niclas Lundgren, Fredrik Johansson och Thomas Mitell missar matchen mot Örebro ikväll.

Inga märkbara offensiva avbräck i kvällens match, så denna tror jag absolut kommer gå över 5,5 mål!

/e@sy