Ny månad och nya möjligheter då svensk fotboll fortsätter samtidigt som EM kickar igång. 1 Juni bjuder på division 2 fotboll där vi får se ett möte i Örebro när Örebro Syrianska tar emot Skövde AIK. Örebro är inne i en rejäl formsvacka med tre raka förluster medan Skövde är med uppe i toppen trots två raka poängtapp. Måste match för bägge lagen, inte minst för Örebro och ska den negativa trenden fortsätta? Jag tror mig ha svaret på frågan. Häng med!

  • Match: Örebro Syrianska – Skövde AIK
  • Spel: Skövde AIK rak vinst
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Örebro så kommer man alltså till detta mötet med tre raka förluster och det med anmärkningsvärda 11 insläppta mål. Defensiven har verkligen inte fungerat och att torska med 4-1, 4-2 samt 3-2 är resultat som inte talar gott för framtiden. Man spelar ett lite annorlunda spel för att vara division 2 då man lirar med en trebackslinje vilket automatiskt skapar ytor för motståndarna om man inte spelar fläckfritt. Backlinjen är ostabil och när man för dagen möter ett Skövde som gjort flest mål i serien (bästa offensiven) lär man få det tufft. Framåt har man den notoriske målskytten Alp och är ens stora hopp för att bryta denna trend. Det räcker dock inte med en god offensiv och med tre raka förluster i huvudet är även den mentala biten, knackig.

Skövde kommer till detta mötet med gott självförtroende trots två raka utan vinst där man endast fått med sig oavgjorda resultat. Senast hade man det tufft mot Skoftebyn (0-0) och näst senast mot Stenungsund (3-3). Faktum är dock att man inte torskat på en längre tid och mentalt står man sig bra. Det är dags för en seger om man ska hänga med i toppstriden och en vinst här skulle innebära att man leder med en match mer spelad. Man möter som sagt ett defensivt svagt lag och då man visat sig vara riktigt starka framåt tror jag man städar hem detta. Man har inga problem med att prestera framåt och det tror jag räcker när man möter ett Örebro som är inne i en rejäl formsvacka. Spik!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag tror på favoritseger och väljer att inte krångla till det utan gå rakt ut och spika. Seriens bästa offensiv mot ett lag som har haft det tufft bakåt då man kör med en trebackslinje. Insatsen får ligga på medel!