Serieledande Skellefteå beger sig till Örebro och Berhn Arena för att möta femte placerade Örebro. Båda lagen avslutade starkt innan uppehållet och är ruggigt taggade för kvällens uppgift. Ska Örebro mäkta med att ta lagets tredje raka hemmaseger eller kommer serieledarna blir för svåra?

  • Match: Örebro – Skellefteå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,85 @ William Hill
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 26/12, 18:30 

Örebro avslutade stark innan laget gick på julledighet. Laget besegrade Djurgården, Modo och Frölunda innan den sista omgången innan uppehållet. Där blev det en jämn och tät drabbning där Örebro till slut förlorade med 3-4 efter straffar mot Brynäs på bortaplan.

Men med en stark form och poäng i fyra raka matcher har Örebro klättrat upp till en femte plats i tabellen. Laget står nu på fyrtiosju poäng efter trettio spelade matcher och är bara ett poäng bakom fyran Linköping. Det är däremot jämt ner till lagen som jagar Örebro och närmsta lag utanför direktplatsen till slutspelet är bara tre poäng bakom Örebro.
Något som Örebro verkligen har gjort bra på slutet är målskyttet. På dom fyra senaste matcherna har det rasslat in en hel del mål. Hela sexton mål på dessa fyra matcher är positivt.

Hemma i Behrn Arena gör Örebro det bra. Med tjugosju poäng efter femton hemmamatcher är Örebro SHL’s sjunde bästa hemmalag. På hemmaplan är Örebro ett av dom absoluta topplagen på att göra mål. Med lagets fyrtiosju mål på hemmaplan är det andra bäst i ligan. Laget har en målskillnad på 47-36 som ger ett snitt på 5,53 mål per match.
Örebro besegrade Frölunda i lagets senaste hemmamatch med 6-3. Det var lagets fjärde seger på lagets fem senaste hemmamatcher.

orebro_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå fortsätter att trumma på. Laget avslutade otroligt starkt under december och november månad. Laget radade upp seger efter seger och är nu uppe i åtta raka segrar och har poäng i tio raka matcher. I den sista matchen innan uppehållet besegrades Djurgården på hemmaplan med 3-2 efter straffar.

Inte så oväntat med åtta raka segrar så toppar Skellefteå tabellen. Laget har spelat ihop sextiofyra poäng efter trettio omgångar. Skellefteå leder tabellen överlägset och har elva poäng ner till närmsta lag som är Frölunda.
Skellefteå är även det lag som är bäst på att göra mål. Inte nog med det så är laget även bäst på att släppa in minst mål. Med en målskillnad på 86-58 snittar Skellefteå sina matcher på 4,8 mål per match.

Inte ens på resande fot mäktar motståndarna att sätta stopp för Skellefteå. Laget har efter fjorton bortamatcher spelat ihop tjugotre poäng och är seriens andra bästa lag.
Det är framförallt på bortaplan som Skellefteå släpper in flest mål. Inte bara släpper in fler utan det blir i regel även mer mål när Skellefteå spelar bortamatcher. Med en målskillnad på 39-34 snittar Skellefteå sina bortamatcher på 5,21 mål per match.
Skellefteå vann sin senaste bortamatch mot Frölunda med 2-1. Det var Skellefteå’s tredje raka seger på bortais och laget har tagit poäng i fyra av fem bortamatcher.

Skellefteå kommer till spel utan:
Sebastian Aho och Axel Holmström (JVM)
Pontus Petterström, Nick Sörensen och Kirill Kabanov

Lagen har en seger vardera den här säsongen.
Den första matchen spelades i Örebro och där vann hemmalaget Örebro med 5-4 efter straffar.
Den andra matchen spelades i Skellefteå och där vann Skellefteå en något målsnålare drabbning med 2-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat med två segrar för Örebro och tre för Skellefteå. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 4,5 mål.
Lagens tre senaste i Berhn Arena har slutat med två segrar för Örebro och en för Skellefteå. Noterbart är att två av tre matcher har slutat över 4,5 mål.

Lyckas Örebro besegra formstarka Skellefteå?
Det är en mycket bra ställd fråga men laget är absolut kapabla till det. Men ska Örebro lyckas vinna så kommer det att behövas minst tre fyra mål framåt.
Därav tror jag att det kommer bli en fartfylld, spännande och målrik match.
Det är två lag som kommer till spel med grymma former, speciellt Skellefteå. Örebro har tuggat igång målskyttet ordentligt och har gjort fjorton mål i lagets tre senaste matcher.
Örebro är alltid hemmastarka och det är inte lätt att åka till Berhn Arena och plocka alla tre poäng. Speciellt inte mot ett lag som spelar fartfyllt, offensivt och gör en hel del mål framåt.
Skellefteå är ett av seriens bästa bortalag. Stor del är på grund av lagets tyngd och effektivitet. Men laget är inte lika konsekventa och noggranna i sitt bortaspel som på hemmaplan. Det har märkts i defensiven då Skellefteå släpper in betydligt fler mål på bortaplan.
Lagen brukar spela målrikt mot varandra och det två lag som har en ganska likadan spelstil. Anfall är bästa försvar.
En nystart i ett taggat och troligtvis utsålt Berhn Arena med två lag som kommer bjuda upp till en match med högt tempo, målchanser och förhoppningsvis en del mål.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,85 hos William Hill.