Redan den fjärde omgången som nu väntar på oss och spelschemat börjar nu bli väldigt tajt. Under onsdagen och torsdagen är det full allsvensk omgång, och vänder mig här till Örebro där serieledarna kommer på besök. Detta är två lag som levererat väldigt goda resultat såhär i säsongsinledningen och förväntar mig en jämn tillställning, och siktar därför in på mig ett målspel.

  • Match: Örebro SK – Malmö FF
  • Spel: Under 2,5 mål 
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16/4, 19:00

Nykomlingarna från Närke har verkligen inlett säsongen på ett positivt sätt. Två segrar och därefter lyckades man ordna fram ett oavgjort resultat mot AIK på Friends Arena. Slutresultatet där blev 1-1 efter ett sent kvitteringsmål ifrån anfallaren Sheptim Hasani. De tidigare matcherna har varit mot de förmodade bottenkonkurrenterna Halmstad och Mjällby där siffrorna i tur och ordning blivit 2-1 och 1-0. Med Per-Ola Ljung som tränare är man ett lag med sina styrkor i försvarsspelet. Det är ett väldigt hårt jobbande lag vars lagdelar är svåra att passera, vilket AIK var senaste laget att bekänna. Nu tror jag att en liknade matchbild kan utspela sig på Behrn Arena.

Flertalet gånger har den förra Helsingborgstränaren Ljung visat upp sina stora kvalitéer vad gäller det taktiska spelet mot sin motpol som här är Åge Hareide. Jag känner mig väldigt övertygad om att han har hittat de rätta bitarna i bortalagets spel för att man ska kunna utplåna hoten de besitter. Tack vare hemmalagets kvalitéer i det taktiska så förmodar jag att man kommer lyckas störa Malmö och därför styra detta mot ett målsnål tillställning.

Även de svenska mästarna har lyckats inleda säsongen på bästa tänkbara sätt. Detta med tre raka segrar och framförallt imponerande man på Gamla Ullevi mot Göteborg, där slutresultatet blev hela 3-0. Därutöver har man avfärdat Falkenberg och Gefle, men som faktiskt har varit matcher där man haft det svårare. Detta troligen på grund av motståndarnas låga försvarsspel och det har varit tydligt att man haft bekymmer med hur man ska ta sig igenom detta.

Under onsdagskvällen är det troligen exakt samma typ av försvarsspel som man kommer att ställas emot. Visserligen besitter man stora kvalitéer i de offensiva leden där man har tre av seriens bästa spelare i Rosenberg, Eriksson och Molins. Trots detta är jag tämligen övertygad om att man kommer få svårigheter att hitta in bakom den väldigt duktiga ÖSK-målvakten Oscar Jansson som redan visat upp sina kvalitéer, och kommer förhoppningsvis göra det på nytt här.

                                                                                                                                    

Föregående säsong visade hemmalaget upp att man har sina styrkor i de bakre delarna, och man har fortsatt på samma tema här under inledningen. Samtidigt har Malmö haft bekymmer mot liknade typ av motstånd och tror att man kommer ha svårt att hitta fram till speciellt många målchanser här. Spelar under 2,5 mål till oddset 1,85 hos Unibet.

/Mikel