Vi har en jämn och spännande allsvensk match framför oss ikväll. Jag har hittat två spel som känns spelbara på förhand i den här matchen. Häng på!


Örebro SK – Kalmar FF
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75 @ Redbet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Mitt tips: X
Odds: 3.35 @ Betsafe
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.00

Det här känns som sagt som en jämn match på förhand. Kanske beror det på att båda lagen har samma antal segrar, oavgjorda och förluster samt samma antal poäng, antal gjorda mål, och antal insläppta mål. Man följs åt helt och hållet som sagt.

Örebro som enligt sig själva och många andra ska vara med och slåss om guldet i år har inte riktigt levt upp till förväntningarna. Förra säsongen hade man sin hemmaplan som styrka men denna säsongen har man 1-1-1 som resultatrad och man har gjort relativt dåliga insatser i samtliga dessa matcher. Nu väntar ett överkomligt motstånd i Kalmar som inte tagit någon poäng på bortaplan ännu. Men till den här matchen verkar Örebro ha skadeproblem då lagets stora mittfältsstjärna Nordin Gerzic och målfarlige anfallaren Andreas Haddad ser ut att missa matchen. Inget är dock säkert ännu utan Örebro väntar in i det sista med att meddela huruvida dessa spelarna får spela eller ej, allt för att försvåra för Kalmar. Det är hur som helst två nyckelspelare som saknas för Örebro och utan dessa matchvinnarna kommer man få det tufft. 

Kalmar FF har även dom inlett dåligt. De tar alla sina poäng på hemmaplan och det håller inte i längden. Man måste även börja prestera på bortaplan och resultatraden 0-0-3 och målskillnaden 0-3 är ju riktigt uselt. Idag har man återigen en tuff match framför sig och jag tror utan tvekan Kalmarspelarna är nöjda om de får med sig 1 poäng härifrån. Även kalmar har skadeproblem då man saknar Sobralense som styr det mesta i Kalmars offensiv. Utan honom lär det bli ännu tuffare att göra mål framåt. Jag tror lagets enda chans ligger i fasta situationer eller att någon spelare kliver fram med en individuell prestation. På bortaplan har kalmar haft en tendens att backa hem med laget och jag tror det kommer bli samma sak i dag att man backar hem och tillåter Örebro rulla runt. Det är något som talar för mitt underspel i matchen då Örebro visat en ruskig ineffektivitet i offensiven samtidigt som Kalmar inte varit särskillt vassa i sitt kontringsspel.

Jag tror som sagt på en mycket jämn drabbning mellan två lag som kommer spela grötfotboll genom hela matchen. Örebro kommer försöka men misslyckas då Kalmar tightar ihop det i mitten. Utan Gerzic och Haddad i Örebro så känns krysset närmast till hands och det kan vara värt att prova! 

Det som talar för underspelet i matchen är att det är två ineffektiva lag som möts här. Båda lagen saknar offensiva nyckelspelare och därmed är lagens offensiver rejält försvagade. Kalmar kommer hit med förhoppningen att vända hem med minst 1 poäng och eftersom de är nöjda med 1 poäng så känns underspelet än mer säkert då de lär spela grötfotboll bara för att förstöra matchen. Lägg därtill att båda lagen har suveräna målvakter i John Alvbåge hos ÖSK och talangfulle Etrit berisha i Kalmar. Jag tror inte direkt någon av dessa herrar kommer få en tuff dag på jobbet men när det väl uppstår chanser så vet jag är dem leverar. Underspelet känns mycket bra i den här matchen! Ska vi säga 0-0 eller 1-1?