Örebro ångar på i toppen och nu möter en svagt Ängelholm. Fortsätter lagets fina vinstsvit på hemmaplan tro?

Örebro SK – Ängelholms FF
Spel: Örebro SK -1.5 (Asian handicap)
Odds: 1.96 @ Pinnacle
Insats: 5/10 
Spelstopp: 19.00

Örebro har 4 segrar på de 7 inledande matcherna och samtliga dessa segrar har kommit på lagets hemmaplan vilket givetvis talar för mitt spel här. Man är ruskigt starka på sin hemmaplan och faktum är att laget har vunnit samtliga sina 4 hemmamatcher med 2 mål eller fler och man har 10-1 i målskillnad på dessa matcherna. Örebro har sett riktigt heta ut i de senaste matcherna där man för det mesta fört spelet och skapat mycket chanser. Man har mött tufft motstånd och trots det gjort det bra i matcherna. Nu möter man ett på pappret enklare motstånd och jag tror man kommer vara fortsatt taggade inför sina hemmafans och man lär fortsätta spela offensiv fotboll. Man har riktigt vassa offensiva spelare i bland annat anfallaren Alhassan Kamara som satt 5 mål hittills och delar skytteligaledningen i serien!

Ängelholm har haft väldigt svårt att hålla koncentrationen uppe under hela matcherna den här säsongen. Man har svajjat rejält i sina prestationer och det håller knappast när man möter ett motstånd av Örebros kaliber. I förra matchen spelade man 2-2 borta mot Degerfors efter en jämn match där man stundtals spelade bra fotboll men det räckte inte till seger. Innan det gjorde man en sämre insats då man tappade en 1-0 ledning borta mot Varberg till förlust med 1-2 trots att man var en man mer i hela andra halvlek. Slarvigt av Ängelholm som dessutom åkte på stryk med 0-2 hemma mot Sundsvall i matchen dessförinnan så det är ett tämligen formsvagt Ängelholm som ska ta sig an Örebro här!

Ängeholms defensiv är som sagt riktigt dålig för dagen och man har släppt in 2 mål eller fler i 4 raka matcher nu så det är en vass offensiv mot en riktigt svag och svajig defensiv vilket gör det här spelet klart spelvärt!

120514-Football_OrebroSK_WilliamAtashkadeh_01-496x286
William Atashkadeh är tillbaka i Örebro och det ska bli
spännande att se om han gör något mål ikväll eller inte!

Örebros trupp är skadefri och man har mycket positiva nyheter inför den här matchen då fjolårets ”skyttekung” William Atashkadeh är tillbaka efter skada och kan göra sin första match för Örebro den här säsongen. Han bör dock inleda matchen på bänken!
Ängelholm har en fortsatt tung skadelista och senast klev duktige mittfältaren Zeyn S-Latef av p.g.a. skada. Sedan tidigare saknas även viktige försvararen Filip Stenström samt Albin Nilsson, Jonas Lindh, Johan Eiswhold och Samuel Monday saknas p.g.a. skador.

Kort summering:
Örebro fortsätter att imponera i matcherna och hemma på sitt konstgräs är man ruskigt starka. Man har fart och finess i sina anfall och nu möter man ett Ängelholm som svajar rejält i sina prestationer och som har haft svårt i defensiven. Jag tror utan tvekan Örebro kommer ösa på framåt redan från start och får man bara in en boll tidigt så kan det rinna iväg i den här matchen. Ängelholm har haft det svårt med skador inledningsvis i serien och laget känns inte riktigt samspelta än då kommunikationen inte alltid funkar klockrent… Nu ställs man mot seriens kanske bästa lag och då lär det bli platt fall för laget!