Hockeyn har hamnat lite i skymundan nu när den Svenska fotbollen och inte minst Champions League dragit igång på allvar. Två omgångar återstår av den spännande kvalserien och ikväll kan Rögle säkra en plats i nästa års elitserie. Vågar dock inte på att spela 1×2 här, utan det blir ett målspel.

  • Match: Örebro – Rögle
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.90 @ betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Örebro är redan klara för ännu en sejour i hockeyallsvenskan och kan därför spela jävligt avslappnat ikväll i sin sista hemmamatch för säsongen. I denna typ av matcher brukar man prioritera anfallshockey och det är väldigt lätt glömma bort hur viktigt det är med backchecking och andra grunder som hör till hockeyn. Örebro har en fin uppsättning anfallsspelare som mycket väl kan skjuta upp Rögles elitseriedrömmar ytterligare en omgång. Tänker främst på Johan Wiklander som haft en riktigt produktiv kvalserie poängmässigt. Sen har man även spelare som Aulin, Weinstock och Löwdahl som alla är offensivt skickliga spelare.

Skadeläget har jag inte fått fram något om så jag antar att man kör på som senast.

Kan Rögle säkra en elitserieplats ikväll?

Rögle kan alltså greja en elitserieplats vid vinst ikväll, annars har man en direkt avgörande match mot Djurgården i sista omgången att se fram emot. Man kommer från en otroligt viktig segermatch mot Bofors (5-3) senast där man avgjorde med två sena mål av Nils Bergström, ena i öppet mål med sekunder kvar. Nu är det ingen lätt match att bara åka till Örebro och hämta hem en seger eftersom hemmalaget inte har något att spela för, det här kommer man få slita för. Men Örebro kommer att spela offensiv hockey och därför blotta sig en hel del bakåt tror jag, detta kan öppna rejält för ett kontringsskickligt Rögle. Man har även fått igång poängkungen Eric Himelfarb igen och det är viktigt om man ska nå sitt mål.

Rögle har inga nya skador eller avbräck och kör på som senast.


Jag tror detta kan bli en målrik historia eftersom Örebro inte har mer än sin heder att spela för, det öppnar för en frejdig hockey med många chanser. Bägge lagen har dessutom varit väldigt bra i powerplay under kvalserien, och i boxplay har man varit de två sämsta lagen. Målfest!

/e@sy