Tre omgångar av hockeyallsvenskan ikväll och jag lägger extra fokus på matchen som utspelar sig i Behrn Arena. Här möts Örebro – Oskarshamn och jag tror att detta kan bli en målglad historia.

  • Match: Örebro – Oskarshamn
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Örebro fick stryk i öppningsomgången av hockeyallsvenskan mot Malmö med 0-1, men efter detta har man växlat upp rejält. Man har inte bara vunnit alla matcher efter den där förlusten utan man har även börjat hitta målet på allvar. Senaste fyra matcherna har man sammanlagt gjort 22 mål, vilket innebär ett målsnitt strax över fem mål per match, ruskigt imponerande! Det är väl inte heller någon skräll egentligen när man kikar på vilka spelare som finns i truppen. Topp tre i poängligan så hittar vi faktiskt enbart spelare ifrån Örebro hockey, det är Patrick Yetman (14 poäng), Jared Aulin (13 poäng) och Johan Wiklander (12 poäng). Tre spelare som gjorde sitt i senaste matchen mot Mora som man vann med 5-3 på bortais.

Man ådrog sig inga skador mot Mora och ställer upp med starkast möjliga lag.

Jared Aulin i Örebro.

Oskarshamn har gjort det riktigt bra hittills i hockeyallsvenskan och placerar sig på en femteplats med sina fem segrar och tre förluster. Precis som Örebro så har man varit inblandade i väldigt målrika matcher på slutet och har 16-13 i målskillnad på sina tre senaste, där samtliga matcher gått över linan 5,5 mål med bred marginal. En poängspelare att hålla koll på i Oskarshamn är kanadensaren Evan McGrath som stått för 11 poäng på sina åtta matcher. En annan sak som kan bli dyrbart för Oskarshamn men bra för målspelet är att man är en av seriens sämsta lag i boxplay, vilket kan bli väldigt jobbigt när man möter Örebro på bortais.

Saknas i Oskarshamn gör Juha Uotila som är avstängd efter en ful tackling mot Leksand, i övrigt inga avbräck.


Det här är en match som verkligen luktar överspel tycker jag, vassa poängspelare i båda lagen samt en defensiv som inte imponerat på slutet. Expekt är väldigt generösa här och erbjuder 1,90 just nu, ett odds som garanterat kommer sjunka!

Tycker även att ett handikappspel på Örebro är intressant, -1,5 borde finnas till 2 ggr pengarna på de flesta bolagen.

/e@sy