Vi tar oss till Berhn Arena där hemmalaget Örebro tar emot Norrköping. Det är toppen mot botten. Örebro åkte på en stortorsk senast borta mot Göteborg, siffrorna blev till slut 6-0 till Göteborg. man fick dessutom en skada och har 1 avstängning på viktig spelare. Ingenting går Örebros väg just nu. Norrköping hade massor av matcher utan förlust när man åkte på en torsk hemma mot AIK som var det bättre laget taktiskt, spelmässigt var Norrköping bättre och hade chanser att göra 1 mål till men blev 1-2. Tror man kan studsa tillbaka nu till vinnarspåret.

  • Örebro – Norrköping
  • Spel: 2
  • Odds: 2.20 @ Bwin
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15:00

Örebro har haft mycket otur under säsongen, men jag börjar tro att man förtjänar den oturen. Senaste matcherna har dock inte sett bra ut. Hemma mot Djurgården näst senast var man iskalla offensivt och Djurgården fick styra och ställa som dom ville under matchen, sen kom ett sent vinstmål för Djurgården och det var det. Senast mot serieledaren Göteborg så var man helt under isen, det var riktigt pinsamt att se. Göteborg ledde med 4-0 i paus och fortsatte sen på halvfart och fick dit 2 bollar till och slutresultatet skrevs till 6-0. Nä Örebro hör hemma där i botten, trots att man flera gånger känt att nä Örebro kommer klara det, nä Örebro kommer klättra i tabellen. Men faktum är att dom gör aldrig det och börjar tro att kommer förbli så.

Nu har man två tunga avbräck dessutom. Det är backarna Erik Moberg (avstängd) och Eidur Sigurbjörnsson (skadad). Dessa måste få någon effekt på försvarsspelet. Sen kan man ju vrida och vända på det och säga att dom släppte ju in 6 mål senast så måste va bra? Nej, inte ofta man släpper in 6 mål i en match liksom. Och dom har varit bra under säsongen för detta Örebro. Så det är faktiskt tunga avbräck. Sen är det även frågetecken kring Daniel Nordmark. Vi stryker även backen Samuel Mensah och anfallaren Alhassan Kamara, som är fortsatt skadad.

örebro       norrköping

Norrköping hade en lång rad där man var obesegrade och man var bra i många matcher. Man var även bra senast mot AIK, trots att det blev förlust med 1-2. Grejen där var bara att AIK gjorde en taktiskt bra match och förtjänade vinna därför. Chanser saknades dock inte för Norrköping som med mer skärpa absolut kunde fått med sig poäng. Bland annat så missade Alhaji Kamara öppet mål i slutet. Nu tror jag dock att man tar sig i kragen och kommer tillbaka mot ett Örebro som inte alls är bra just nu och som har spelare borta. Tycker det är perfekt läge att studsa tillbaka till vinnarspåret för topplaget Norrköping. Sen är det den kortaste resan Norrköping kan göra, i Allsvenskan, när man ska ta sig till Örebro så man lär nog ha en del fans på plats som kan heja fram dom till en seger.

Vi stryker dock vänsterbacken Christopher Telo och mittfältaren Andreas Hadenius. Inge jätteavbräck som Örebro har men inte optimalt heller. Mötet i våras slutade 1-1, men helt andra förutsättningar nu, helt andra mentala förutsättningar. Där måste man ju ge Norrköping klar fördel. Stabil uddamål-seger?

—————————————————————————————————————————————————————

Örebro är inne i en trist period nu där man inte får någonting med sig. Sen känns det mentala väldigt tungt efter den stora förlusten mot Göteborg senast med 6-0. Om inte det vore nog så är man 2 backar kort till denna match, tunga avbräck. Ställer mig frågan ifall Örebro kan ta sig i kragen får svaret nja hela tiden. Norrköping förlorade också senast men det var på håret att man tog en poäng. Annars är man ju ett bra lag och har inte lika tunga avbräck som Örebro har. Känns som ett perfekt läge att studsa tillbaka på när man ska åka en väldigt kort resa till Örebro och hämta hem 3 poäng. Oddset har ju sjunkit ett antal punkter under veckan, men tycker fortfarande det finns bra värde på att spela Norrköping-seger här. Så jag spelar Norrköping att vinna till oddset 2.20. Insatsen blir strax över medel. Jobbba!

/ L’orso