Två formstarka lag möts när Örebro tar emot Norrköping på hemmaplan. Det är 3an mot 1an som möts, även de lag som gjort flest mål i årets Allsvenskan hittills som möts. Jag tror såklart på en målrik och svängig match här där båda lagen har sin styrka i offensiven. Dessutom trivs båda lagen som bäst på konstgräs vilket det är på Behrn Arena. Norrköping har spelare borta vilket kan stöka till det en aning. Tror som sagt på en öppen match med mycket mål!

  • Örebro – Norrköping
  • Spel: Över 2.75 mål
  • Odds: 1.79 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Örebro har nu 4 segrar på de 5 senaste och formen är riktigt bra. Framförallt så har man det där flytet som topplagen oftast har i de avgörande lägena. Bland annat så vann man mot Hammarby efter en galen match med 3-2. Där Hammarby bland annat missade straff i 96e minuten plus många fler lägen. I matchen efter avgjorde man själv i 95e minuten mot Elfsborg och tog återigen en viktig trepoängare. Sedan åkte man och städade av Gefle med 0-4 och man bevisade ännu en gång att man är riktigt bra vad gäller offensiven. Det är bara defensiven som i många matcher ställt till det. Nu kommer man ställas på prov då Norrköping är det offensivt bästa laget i Allsvenskan, men samtidigt så tror jag Örebro ser chansen i att såra dom med sin offensiv. Norrköping saknar ju ändå förstekeepern till exempel. Man har dessutom revansch att utkräva efter 1-3 till Norrköping här ifjol.

Örebro har 8 av 10 matcher med minst 3 mål. Faktum är att 7 av dessa 8 matcher slutat med minst 4 mål dessutom.

I hemmalaget så stryker vi anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara som är skadad. Men offensivt finns det bra med täckning. Han har dessutom inte varit ordinarie efter en trög inledning.

örebro    norrköping

Norrköping har även dom bra form och är serieledare. Man har 4 segrar och 1 oavgjord på de 5 senaste matcherna. Man trivs som bäst på konstgräs och man tappade poäng i slutet borta mot Göteborg, som ju lirar på vanligt gräs. Sen har det nog inte så mycket med själva poängtappet att göra men ändå. Nu kommer man spela på konstgräs där man offensivt sätt gör det betydligt bättre i alla fall, man får ut mer av sitt snabba passningsspel. Och mot ett Örebro vars defensiv är ganska ostabil så tror jag att man hänger minst 1, troligen 2 baljor här. Men likt Örebro så har man det största problemet i defensiven och när Örebro är ett offensivt starkt lag så har jag väldiga problem att se att man håller nollan här.

Norrköping har 8 av 10 matcher med minst 3 mål. Och 5 av dom har slutat med minst 4 mål.

I bortalaget så styrker vi förstekeepern David Mitov Nilsson sen tidigare. Tungt avbräck såklart. Senast fick man även ytterbacken/yttermittfältaren Nikola Tkalcic skadad säsongen ut och har även centrale mittfältaren Daniel Sjölund avstängd. Dock så kan troligen offensiven mittfältaren Andreas Blomqvist vara tillbaka.

——————————————————————————————————————————————————————-

Örebro kommer från en storseger borta mot Gefle med 0-4 och offensiven fick återigen visa sig från sin bästa sida vilket den gjort mest hela säsongen. Man har gjort 1 mål mindre än Norrköping som gjort flest. Och här lär det bli svängigt precis som ifjol (1-3 då). Norrköping kommer från 1-1 borta mot Göteborg där man släppte in en sen kvittering. Nu spelar man dock på konstgräs igen där man är som bäst och tror det kan bli åka av här. Saknar dock spelare vilket strular till det en aning. Men offensivt är man ändå riktigt bra. Jag spelar Över 2.75 mål, som ger halv vinst vid 3 mål och hel vid 4 eller fler, till oddset 1.79. Insatsen är över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso