Endast fyra omgångar återstår av hockeyallsvenskan och ikväll krigar Örebro och Mora om tre poäng i Behrn Arena. Mora greppa tag i sista halmstrået och besegrade Troja/Ljungby senast, vilket gör att man är med och krigar om en play-off plats. Örebro är så gott som klara för kvalserien och det ska mycket till för att man ska missa den. Ena laget har extremt många avbräck så här testar jag en slant på ett kanonodds!

  • Match: Örebro – Mora
  • Spel: Mora
  • Odds: 4.40 @ ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 19:00

Örebro har länge ansett sig själv som klara till kvalserien och har också spelat därefter på slutet. Endast en trepoängare har man tagit på sina åtta senaste matcher, och den vinsten kom hemma mot nästjumbon Sundsvall. Man har bara snittat två gjorda mål i sina fem senaste matcher, något som givetvis inte är ok för ett lag som Örebro som tidigare på säsongen öst in mål. Senast lyckades man rädda en poäng på bortais mot Malmö efter ett sent kvitteringsmål av Conny Strömberg, gången innan det fick sig självförtroendet en rejäl törn när man fick storstryk mot Troja/Ljungby med hela 5-1. Så det är inte direkt nån storform man visat upp på slutet. Men visst tar man sig till kvalserien hur som helst, för att man ska missa innebär det förluster i samtliga kvarvarande matcher samtidigt som Västerås går rent, vilket inte kommer ske! Man har dessutom lämpligare uppgifter att säkra kvalserien framöver, med matcher mot Borås och Tingsryd.

Till kvällens match saknar man ett koppel av spelare. Peter Andersson, Robin Olsson, Johan Wiklander, Johan Adolfsson, Thomas Enström och Martin Filander kommer absolut inte till start. Vidare så har Jens Skåhlberg varit sjuk och är ett frågetecken, dessutom kan några spelare till hamna på sjuklistan enligt rapporter. Givetvis är detta inte alls bra för hemmalaget!

Mora har inte heller någon vidare form att skryta om, trots att man slog Troja/Ljungby med 6-4 i senaste matchen. Blytunga poäng där som gör att man fortfarande är med och fajtas om en play-off plats. Man ligger i detta nu på en åttondeplats i serien, endast två poäng upp till sjuan Södertälje. Så jag är övertygad om att Lars Ivarsson fått spelarna att inse vikten av tre poäng här, det är i princip ett måste för att nå play-off! Man har även visat upp en fin hockey på slutet bortsett från senast, det som klickat har varit målproduktionen. Får man bara ordning på den ska man ha bra chans mot ett skadedrabbat Örebro här.

Mora ställer upp med bästa tänkbara manskap och saknar endast långtidsskadade Alexander Sundström och Patrik Andersson.

—————————————————————-

Med tanke på förutsättningarna inför denna match så känns den vidöppen. Örebro är normalt sett det bättre laget men saknar både en massa bra spelare och en bra form. Ett Mora som verkligen måste vinna här kommer absolut inte spara på krutet, och 4.40 hos ladbrokes är löjligt högt med tanke på alla avbräck i Örebro.

/e@sy