Tungviktsmöte i hockeyallsvenskan idag när Örebro och Malmö drabbar samman. Örebro har i dagarna gjort klart med Stanley Cup-vinnaren Ville Nieminen, som närmast kommer från spel i KHL. Malmö har ryckt upp sig på slutet och har börjat hitta målet, men ska man kunna rubba Örebro? Har ett riktigt bra spel här!

  • Match: Örebro – Malmö
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.85 (expekt)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16.00

Örebro har lite taskig form på slutet och fick överraskande stryk senast på hemmais mot Troja/Ljungby. En anledning till den skrala formen kan vara att man är lite halvmätta. Det ska mycket till om man ska missa en direktplats till kvalserien nu, då man har hela 16 poäng ner till fyran Leksand. Men idag blir det en härlig inramning i hallen vilket givetvis tänder lite halvmätta kroppar.

Ville Nieminen debuterar i sin nya klubb idag, och det är en rutinerad kille vi har att göra med här. Finnen har representerat hela sju (!) NHL klubbar i sin karriär, och kommer nu senast från spel i KHL. Han har haft det tungt detta år i Ryssland och till slut så blev han uppsatt på transferlistan. Men en kille som gjorde 35 poäng på 53 matcher förra säsongen i KHL, det är klart han är en enorm tillgång till vilket allsvensk lag som helst.

Malmö Malmö, vad ska man skriva om detta stjärnspäckade lag som inte redan är skrivet? Man ligger på en blek sjundeplats i tabellen och har Södertälje, Mora och Troja som skaver i hälarna. Man tog en enormt viktig seger senast då man slog tillbaka Oskarshamn med 5-2. Positivt i den matchen var även att det lossnade lite i målskyttet, något man haft enorma problem med hittills.

Umicevic och Klasen stod för många poäng senast, och detta är spelare som verkligen måste producera om Malmö ska behålla sin play-off plats. Man är sylvassa i powerplay och helt ok i boxplay, vilket innebär att man är fruktansvärt dåliga i spel 5 mot 5 när man ”bara” ligger sjua.

—————————————————————————–

Det kommer som sagt bli drag kring kvällens match vilket öppnar för en offensiv tillställning. Örebro är ofta inblandade i målrika matcher och jag tror inte kvällens match blir något undantag. Nu när även Malmö börjat hittat målet så tror jag att denna match gör över linan 5,5. De tre senaste matcherna lagen emellan har gått över linan med bred marginal, så jag hoppas på något liknande idag.

Spelar även 2/10 units på över 6,5 mål, finns hos Betsson till 2.70

/e@sy