Omgång tjugofyra av femtio går av stapeln under torsdagen. I en av dom fem matcherna möter Örebro – Linköping. Ett hemmalag som slog serieledarna i förra omgången och öste in hela fem kassar medan Linköping tappade en 3-0 ledning och föll mot jumbon Karlskrona med 3-4 efter övertid. Har östgötarna skärpt till försvaret efter insatsen eller är det fortfarande svängdörrar?

  • MatchÖrebro – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Örebro över 2,5 mål
  • Odds: 1,86 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 3/12, 19:00

Örebro tog andra raka segern efter laget besegrade dåvarande serieledarna Frölunda med hela 5-3. Segern sköt åt tre nya poäng och Örebro landar på trettiofem pinnar efter tjugotre omgångar. Laget är ett poäng bakom sexan Djurgården och två poäng före åttan HV71.
Målfabrikationen har under Örebro’s start av säsong varit helt okey. Sextiosex mål framåt är femte bäst i hela ligan och det är bara lagen från topp fem och uppåt som har gjort fler mål. Det ger Örebro ett målsnitt på 2,86 mål per match.

Det är framförallt hemma i Berhn Arena som Örebro har öst in mål. På tolv hemmamatcher har hemmaspelarna hittat nätet fyrtio gånger. Det är näst flest av alla lag i SHL. Det ger ett målsnitt på 3,33 mål per match.
I övrigt har Örebro på sina hemmamatcher tagit tjugoen pinnar. Det gör laget till det sjätte bästa hemmalaget i serien.
Örebro slog som sagt senast Frölunda i sin senaste hemmamatch och bröt en svit på fyra raka hemmaförluster. Notera att Örebro har gjort över 2,5 mål i sju av sina tolv hemmamatcher.

orebro_200 V.S linkoping_200

Linköping svarade för en bedrövlig andra halva mot Karlskrona i förra omgången. Laget tappade en 3-0 ledning och föll med 3-4 efter förlängningsspel. Förlusten var lagets andra och den fjärde på lagets fem senaste matcherna.
Med en sviktande form tappar Linköping kontakten med lagen ovanför. Linköping har efter tjugotre omgångar trettionio poäng och ligger på en femte plats i tabellen.
Försvarsspelet har inte varit tätt och Linköping har släppt in flest mål av samtliga topp sex lag. Sextio mål i baken har det blivit och det ger ett snitt på 2,60 mål per match.

Bortaspelet har varit förvånansvärt bra den här säsongen från Linköpingssida. Laget har spelat elva bortamatcher och tagit sjutton poäng. Det ger en femte plats i bortatabellen.
Något som däremot inte är lika bra är försvarsspelet på bortais. Med trettioen insläppta mål är det sjunde flest i serien och ger ett snitt på 2,81 mål bakåt per bortamatch.
Linköping vann sin senaste bortamatch. Då mot Rögle med 4-1. Noterbart att Linköping har släppt in minst tre mål i fem av sina sex senaste bortamatcher.

Säsongens andra möte.
I det första mötet som även det spelades i Berhn Arena vann Örebro med 5-3.
Lagens fem senaste möten har resulterat i tre segrar för Örebro och två för Linköping. Noterbart är att Örebro har gjort minst tre mål i fyra av dessa fem matcher. (övertid/straffläggning inkluderat)
Dom fem senaste mötena i Berhn Arena har slutat med fyra segrar för hemmalaget och en för Linköping. Noterbart är att Örebro har gjort minst tre mål på Linköping i tre raka hemmamatcher.

Två raka segrar för ett lag medan två raka förluster för det andra.
Ska Örebro ta med sig alla tre poäng efter matchen ikväll måste målskyttet fortsätta leverera. Det ska däremot inte vara något problem. Det på grund av:
1. Örebro’s offensiv har varit magnifik under säsongen. Fem mål på målsnåla Frölunda senast och laget har gjort nio mål på sina två senaste matcher.
2. Hemmaplan är Örebro’s styrka. Berhn Arena är svår att åka till och hemmapubliken är alltid en extra medspelare. Lagets offensiv har tagits del av hemmastödet och Örebro har gjort näst flest mål på hemmaplan och snittar hela 3,33 mål per hemmamatch.
3. Örebro trivs mot Linköping. Speciellt på hemmaplan. Fyra segrar av dom fem senaste i Berhn Arena. Örebro öser alltid in mål mot Linköping och har gjort minst tre mål i tre raka hemmamatcher och fyra av dom fem senaste mötena.
Ett Linköping som har tappat strukturen i försvarsspelet och börjar läcka rejält bakåt med massor utav mål insläppta den senaste tiden. Det passar inte bra mot ett målglatt och farligt hemmalag.
Mitt spel blir Örebro över 2,5 mål till 1,86 hos Unibet.