Toppmatch i hockeyallsvenskan ikväll när ettan Örebro tar emot trean Leksand. Örebro fick senast stryk mot Västerås i en het match som slutade 3-2. Leksand kommer ifrån en bedrövlig insats hemma mot Sundsvall, där man till slut fick stryk efter straffar. Utgången här känns given då ena laget dras med en del jobbiga skador. Läs mer!

  • Match: Örebro – Leksand
  • Spel: Örebro (1×2)
  • Odds: 1.85 (expekt)
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Örebro fick alltså stryk i senaste E-18 derbyt mot Västerås. Efter att ha tappat en 1-2 ledning till 3-2 i slutperioden så fick man återvända hem tomhänta. Jag tycker ändå att Örebro spelade bra hockey i matchen, och kanske hade ett oavgjort resultat varit mer rättvist. Men nu får man en chans att studsa tillbaka i segerspåret mot ett lag som man verkar trivas riktigt bra mot. I de fyra senaste mötena mot Leksand så har man faktiskt kammat full pott samtliga gånger. Räkna med att Jared Aulin är extra taggad ikväll, killen som inte alls fick ut sin fulla potential i Leksand och ratades inför denna säsong. Örebro var inte sena att hugga han och dom lär knappast ångra sig nu, 47 poäng på 38 matcher säger det mesta.

Till dagens match får man tillbaka Christoffer Norgren ifrån en avstängning, däremot är Kåberg är tveksam till spel efter en smäll senast. Sedan långt tidigare saknas Dustin Kohn.

Leksand var bedrövligt dåliga i senaste matchen mot Sundsvall på hemmais, en match man förlorade med 3-4 efter straffar. Nästintill en fullsatt hall (Dalarnas skolungdomar fick gå gratis), allt var alltså upplagt för en målfest mot stackars Sundsvall. Men det slog tillbaka rejält och ser man till matchbilden så ska Leksand vara glada över den poäng man fick. Det märktes på försvaret att den viktiga Mattias Timander var borta, han är lugnet själv och oerhört viktig om Leksand ska ta sig till en kvalserie.

Skador finns det en hel del av i Leksand. Tommy Enström och Pelle Prestberg har varit borta en längre period och blir inte med ikväll. Fredrik Händemark (käkskadad), Michael Raffl (magmuskel), Mattias Timander (underkroppsskadad) samt Jens Bergenström som är oklar med en fotskada.

————————————————————————————-

Jag tror att skadan på Timander avgör detta möte, Leksand är hårt beroende av hans försvarsarbete. Sen tror jag att en spelare som Jared Aulin är extra taggad idag och vill nog avgöra detta. 1.85 känns riktigt bra så det hugger jag direkt!

/e@sy