Toppmatch i Behrn Arena ikväll när Leksand gästar Örebro. Hemmalaget Örebro fick stryk mot Djurgården senast på straffar samtidigt som Leksand åkte på pumpen i Västerås. Efter att ha sett båda lagens senaste matcher har jag det klart för mig här.

  • Match: Örebro – Leksand
  • Spel: Örebro DNB (draw no bet)
  • Odds: 1,735 @ pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Örebro fick som sagt stryk på straffar senast mot Djurgården och ska väl vara glada med en pinne med tanke på hur matchen utspelade sig. Örebro drog på sig onödiga utvisningar på löpande band och fick ödsla stor energi på att spela boxplay. Men i spelet 5 mot 5 tycker jag att man var det klart bättre laget förutom första 10 min då Djurgården rusade på i en enorm fart med hemmapubliken i ryggen. Nu är man på hemmais och det förväntas storpublik som vanligt när Leksand kommer på besök, men till skillnad från matchen mot Djurgården har man nu publiken i ryggen. Jared Aulin var planens gigant senast och tillsammans med Patrick Yetman var man ett orosmoment för Djurgårdens försvar gång på gång i matchen.

Saknas i hemmalaget gör garanterat Emil Kåberg, i övrigt har inte Örebro släppt någon mer skadeinfo. Men det lär väl vara frågetecken för Johan Motin och Johan Adolfsson som inte spelade senast.

Jared Aulin sänker sin forna klubb?

Leksand åkte på pumpen med 4-1 senast mot Västerås där sifforna är lite missvisande sett till matchbilden. Leksand var bra med i matchen men en grym ineffektivitet blandat med en storspelande Lars Johansson gjorde att dalmasarna stannade på ett mål. I jakten på en kvittering så gjorde Västerås både 3-1 och 4-1 i öppen kasse, så siffrorna blev som sagt lite väl stora. Nu beger man sig till Örebro för en väldigt tuff bortamatch där man även haft det lite svårt att vinna på slutet. Förvisso vann man förra året i kvalserien här men innan dess har man fyra raka förluster på bortais mot Örebro. Målvaktsspelet måste vi sätta ett frågetecken för då Erik Hanses inte alls imponerat i början på hockeyallsvenskan. Nu gjorde han förvisso en helt ok match mot Västerås senast men jag tycker fortfarande det är ett orosmoment för Leksand.

Långtidsskadade Pelle Prestberg är den enda som saknas i bortalaget. Man deklarerar även att Alen Bibic kommer att få spela mot Örebro efter en tid på bänken.


Jag tycker att Örebro imponerade väldigt mycket senast i spelet 5 mot 5 när man mötte Djurgården. Tränare Peter Andersson har förmodligen printat in i skallen på sina spelare att det är dags att röra på benen och sluta ta dumma utvisningar, för han var märkbart irriterad på sina spelare senast. Håller man sig på isen här så tycker jag man har goda chanser att slå tillbaka Leksand.

DNB (draw no bet) innebär att det är pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/e@sy