Viktig match i hockeyallsvenskan och då främst för Örebro som måste kriga sig upp på en play-off plats. För Leksands del så är man serieledare och har hela 12 poäng till godo på fyran Djurgården. Går på ett målspel för ena laget här!

  • Match: Örebro – Leksand
  • Spel: Leksand över 2,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Örebro har verkligen brakat ihop som ett korthus på slutet och kikar vi åtta matcher tillbaka så har man endast två segrar, där ena segern kom efter straffar. Man har heller inte haft särskilt tufft spelschema där en del förluster kommit mot lag som Asplöven (hemma), Tingsryd (borta) och Almtuna (hemma). Senast mot Djurgården på bortais ska spelet ha sett bra mycket bättre ut men man kan inte förvänta sig att vinna när man släpper in fyra puckar bakåt. Nu var ett mål som man släppte in ett enormt flytmål och sen blev det ett i powerplay för Djurgården, men vid övriga mål tycker jag man ser prov på väldigt dåligt försvarsspel hos Örebro. Idag gör Conny Strömberg comeback och det är ju knappast någon spelare som kommer täta till defensiven ytterligare. Det kommer vara mycket folk i arenan och Örebro kommer förmodligen storma framåt, vilket öppnar upp för Leksand att kontra.

Örebro har inte givit någon skaderapport inför matchen men saknade Christoffer Norgren, Johan Adolfsson och Patrick Yetman senast mot Djurgården.

Leksand ångar på rejält uppe i toppen och det går inte att annat än imponeras av laget just nu. En odiskutabel vinst i dala-derbyt mot Mora med 5-0 följdes upp av en förlust på hemmais mot Djurgården efter 1-2. Men man var det klart bättre laget och med lite skärpa i avsluten där hade man avgjort matchen efter två spelade perioder. Senast mot Västerås fick man dock lite utdelning och avgjorde matchen efter en stark förstaperiod som vanns med 4-1. Man har en riktigt stark offensiv och har inte mindre än fyra spelare på topp 10 i poängligan just nu. Dessutom har man den poängbästa backen i hockeyallsvenskan och det är även utan tvekan den bästa backen i serien, nämligen Kevin Kapstad. Sättet han rör sig på runt offensiva blå är helt fantastiskt och han sätter upp sina lagspelare i väldigt fina lägen gång på gång. Örebro lär hålla sig på isen idag för annars kommer det smälla.

Leksand har lånat ut Martin Janolhs till Karlskrona och har i övrigt inga skador i truppen. Detta innebär att Pelle Prestberg gör comeback idag och tränare Appelgren har sagt att han kommer få spela, gissningsvis då främst i powerplay.


Det kommer bli fullt i hallen idag och det sätter lite extra press på Örebro som verkligen behöver en vinst här. Leksand kan å andra sidan kan spela helt avslappnat och det tror jag är en stor fördel idag. Med den offensiv som Leksand har just nu så tror jag man gör minst tre mål framåt!

/e@sy