Bara tre omgångar kvar av grundserien i SHL. Nio ynka poäng kvar att spela om och Örebro har chansen att kunna sluta på plats åtta med en otrolig tur. Möjligheterna finns som sagt men då gäller det att det blir seger över SHL’s slagpåse Karlskrona. Kan det bli seger i säsongens näst sista hemmamatch?

  • MatchÖrebro – Karlskrona
  • Liga: SHL
  • Speltips: Örebro -1 mål
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 3/3, 19,00

Örebro är på gång. Det har nu blivit poäng i tre raka matcher och det är tre imponerande insatser laget har svarat för. Sist blev det en snöplig 3-4 förlust efter övertid mot Linköping på bortaplan. Örebro kom däremot tillbaka starkt och kvitterade till 3-3 med mindre än tre minuter kvar.
Med sju poäng av dom nio senast möjliga har Örebro tagit upp högre placeringar i tabellen och nästan säkrat Play-In spel. Örebro ligger just nu på en tionde plats med sextionio poäng efter fyrtionio omgångar. Laget har nio poäng fler än elvan Malmö och det räcker med ett ynka poäng för att säkra Play-In spel. Upp till nian HV71 skiljer det två poäng och till åttan Brynäs fattas det fem pinnar.

Hemma i Behrn Arena har Örebro varit stabila under grundserien. Laget har spelat ihop till fyrtiofyra poäng i hemmaborgen och är seriens nionde bästa hemmalag efter tjugofyra hemmamatcher.
Formen på hemmaplan är mycket god med tre segrar på lagets fyra senaste hemmamatcher och det har blivit poäng i samtliga fyra.
I senaste hemmamatchen besegrades HV71 med 5-2.

orebro_200 V.S karlskrona_200

Ja ni Karlskrona. Kommer ni att klara av ett negativt kval mot antingen AIK eller Tingsryd? Det är där fokuset bör ska ligga och det har stått klart ofantligt länge att det kommer bli kvalspel för Blekingeklubben. Laget ligger toksist i tabellen med endast trettio poäng på kontot efter fyrtionio omgångar. För Karlskrona’s del är det hela sexton poäng upp till nästjumbon Modo och tjugofyra pinnar upp till tolvan Rögle.
Formen är inte bedårande utan det blev en fjärde förlust när Skellefteå vann med 2-3 efter övertid i den förra omgången.

På bortaplan vill Karlskrona helst av allt inte vara. Trots att det har blivit många uddamålssegrar är bortaspelet alldeles för svagt. Laget har bara lyckats vinna fyra matcher av tjugofyra och har spelat ihop blygsamma fjorton poäng på bortais. Det gör Karlskrona till seriens sämsta bortalag.
På lagets fem senaste bortamatcher har det endast blivit en seger och i den förra bortamatchen vann Malmö med 3-1 och i bortamatchen innan det vann Färjestad med 4-2.

Säsongens fjärde och sista möte.
Karlskrona har förvånansvärt haft det lätt mot Örebro och av lagets trettio inspelade poäng har sju kommit mot närkingarna.
Örebro vann första mötet med 4-3 på bortaplan efter straffar, men efter det var det Karlskrona för slanten i dom två andra mötena. En 4-1 seger i Berhn Arena och en oväntad och övertygande 8-2 seger på hemmaplan.

30.01.16 SHL Karlskrona Örebro 8 : 2
29.01.16 SHL Örebro Karlskrona 1 : 4
26.11.15 SHL Karlskrona Örebro 3 : 4
(3 : 3)

Är det lagens sista möte för en oviss tid framöver?
Det kan mycket väl vara så. Karlskrona var inte rustade för SHL och i ett kommande kvalspel ser jag laget långt ifrån som klara favoriter. Men det skall sägas att lilla laget Karlskrona ska känna att laget summerar SHL säsongen med flaggan i topp. Men nu möter det ett Örebro vars spel har vaknat till liv på sistone. Poäng i tre raka matcher och nu är kampen för att sluta topp åtta igång på allvar. Det är bara två poäng upp till nian HV71 och jag misstänker att Örebro hellre möter ett skadedrabbat Brynäs eller HV71 än Djurgården, Växjö eller Färjestad.
Örebro’s hemmaspel är igång ordentligt och det har blivit poäng i fyra raka hemmamatcher och dessutom tre segrar av dessa fyra.
Hemmalaget har fått igång lagmaskinen och skalperna på slutet ska ha höjt lagets självförtroende. Det ska räcka långt mot ett Karlskrona som riktar in sig på ett ovisst kvalspel och har fokus att läsa av hur AIK eller Tingsryd spelar sin hockey.
Att Örebro har två raka storförluster mot bottenlaget ska ge tändvätska till kvällens match och Örebro kommer garanterat vilja dela ut en kännbar revansch.
Mitt spel blir därmed -1 på hemmalaget till 1,78 hos Unibet. (insatsen tillbaka vid en uddåmålsseger)