Två matcher kommer fullborda omgång trettioåtta i SHL. Jumbolaget Karlskrona åker till Behrn Arena och möter Örebro i en fredagsmatch. Ett jumbolag som har fått upp ångan med tre segrar på dom fyra senaste omgångarna. Mäktar laget med att störa ett Örebro i en hyfsad form?

  • MatchÖrebro – Karlskrona 29/1
  • Liga: SHL
  • Speltips: Karlskrona över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 29/1, 19,00

Hemmalaget Örebro kommer till spel med en förlust i bagaget. Laget föll i förra omgången mot Luleå med 3-5 på bortaplan och förlorade för andra gången på dom fem senaste omgångarna.
I tabellen finner vi igen laget på en tionde plats med femtiofyra inspelade poäng efter trettiosju omgångar. Örebro har tre poäng upp till nian HV71 och tolv poäng ner till elvan Rögle.
Den största skillnaden för Örebro den här säsongen är att defensiven och målvaktsspelet inte alls har varit lika stabilt. Laget har släppt in hundrafem mål under grundserien och det är sjätte flest av lagen i SHL. Dessutom ger det ett målsnitt på 2,83 mål per match.

Lagets hemmaspel har varit bra under säsongens lopp. Trettiofem poäng efter nitton hemmamatcher och Örebro är seriens sjunde bästa hemmalag.
Formen på hemmaplan är stark med tre raka segrar och poäng i fem raka hemmamatcher, varav fyra segrar. I lagets senaste hemmamatch besegrades Färjestad med 2-1.

orebro_200 V.S karlskrona_khk

Karlskrona som ligger hopplöst sist i serien har däremot vaknat till liv och har tagit sju poäng av dom tolv senast möjliga. Laget besegrade i förra omgången ett skadebenäget Brynäs med 3-2 på hemmaplan.
Trots en stigande form är steget upp till säker mark oerhört lång. Karlskrona har bara nitton poäng efter trettiosju omgångar och upp till tolfte placerade Malmö är det tjugoen poäng. Det är ett långt långt steg att nå säker mark och psyket är sannolikt inställt på kvalspel.

Karlskrona’s bortaspel har inte varit seriens bästa. Dessvärre är laget seriens sämsta bortalag med endast åtta inspelade poäng efter arton bortamatcher.
Det största problemet Karlskrona har haft på bortaplan är att hålla tätt bakåt. Hela sjuttiofem insläppta mål och flest i serien. Offensiven får ändå ses som godkänd med fyrtioen gjorda mål på arton bortamatcher och ett målsnitt på 2,27 gjorda mål per bortamatch.
Karlskrona föll sjätte gången på raken på bortais när Luleå vann med 2-1.

Säsongens blott andra möte.
Lagen möttes en gång i Blekinge och då vann Örebro en målrik tillställning med 4-3 efter straffar.

Kan Karlskrona sätta stopp på förlustraden på bortaplan?
För att det ens ska kunna bli verklighet måste målen ramla in framåt och potentialen för det finns. Det på grund utav att i senaste bortamatchen mot Luleå var laget mycket bra och hade det inte varit för Luleå’s målvakt hade det blivit mer än bara ett mål framåt.
Annars har Karlskrona börjat fått i ordning på grejorna igen och har tre segrar på sina fyra senaste matcher. Laget har mäktat med att göra elva mål på dessa fyra matcher och då mäktade laget med hela fyra mål på serieledande Skellefteå.
Karlskrona’s bortaspel är inte det bästa, men laget löser som oftast alltid minst två mål framåt. man har trots allt gjort två mål eller fler i tretton av sina arton bortamatcher.
Örebro är inte alls lika bra bakåt den här säsongen och det är mycket slarv kombinerat med nonchalans. Det kan ett desperat Karlskrona kunna utnyttja och risken för en viss underskattning från hemmaspelarnas sida är fullt möjlig i detta möte. Det skiljer trots allt trettiofem poäng mellan lagen.
Med ett ”formtoppat” bortalag som vill sätta stopp för förlustsviten på bortais är det ett måste att mäkta med minst två kassar ikväll.
Och det tror jag på och spelar bortalaget över 1,5 mål till 1,80 hos Unibet.