Ett formstarkt Örebro tar emot ett sargat Kalmar på hemmaplan. i grund och botten är Örebro ett bättre lag, men man har haft det tungt hela året, tills för 4 matcher sen då man lyckades vinna mot Häcken, sen dess har vinsterna kommit som på räls och självförtroendet har ökat markant. Nu är man över strecket på ganska säker mark och man möter en bottenkonkurrent som är rejält sargat pga skador och avstängningar. Finns väl bara ett lir här?

  • Örebro – Kalmar
  • Spel: 1 (-0.5 asian)
  • Odds: 1.86 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Örebro har fått fart och nu är man sådär bra som man hade på känn att man skulle vara denna säsong, tippades ju av en del som en outsider till toppstriden. Men efter en hel del otur har man nu börjat spela bättre och får mycket med sig istället för emot sig. 4 raka segrar och så en oavgjord innan dess gör att man tagit sig över strecket där nere och dessutom 4 poäng före Falkenberg på kvalplats. Man har fått lugn och ro och kan spela mer avslappnat. Självförtroende gör så jäkla mycket ibland. Vinner man i den här matchen mot Kalmar så ska det mycket till för att ett Örebro med en superform ska lyckas trilla neråt igen, ska inte bara gå med 4 omgångar kvar sen. Och man möter ju ett skadedrabbat Kalmar och jämför man de troliga startuppställningarna kan man tro att det är toppen mot botten, så stor skillnad ska det ändå vara.

Örebro har ju en skada på mittbacken Erik Moberg som såklart är ett avbräck, men det blir liksom en parentes om man jämför med Kalmars lista på spelare som inte kommer finnas med. Sen har ju Örebro bra ersättare så det handlar inte om vinst eller förlust bara för Erik är borta. Nä Örebro känns bra nu och man har flytet med sig.

örebro       kalmar

Kalmar kommer visserligen från en vinst, men det var inte mot Häcken, Gefle eller Malmö direkt, det var mot Halmstad som är helt iskalla för dagen och som ligger förankrade under strecket. Sen var det på hemmaplan där man är betydligt starkare. Nu blir det andra bullar när man möter ett formstarkt Örebro på bortaplan dessutom på konstgräs (man spelar på gräs på hemmaplan). Sen har man 5 poäng ner till Falkenberg på kvalplats och 2 lag emellan, så känns inte som man är desperata heller.

Men nu till den där berömda frånvarolistan. Där har vi 3 ordinarie backar på skadelistan, dom heter Marcus Nilsson, Emin Nouri och Viktor Agardius. Sen är även reserven Nenad Djordjevic på mittbacken avstängd mot Örebro, han fick ju starta senast när man hade så många spelare borta. Sen kan vi fortsätta med offensiva David Elm och Jonathan Ring som också är skadade. Nu har man en massa doldisar i startelvan och det borde inte gå att slå ett formstarkt Örebro då. Tycker vi får ett generöst odds med tanke på förutsättningarna.

——————————————————————————————————————————————————————

Örebro är i superform med 4 raka segrar och man är sådär bra som man anade inför säsongen. All otur har vänt till logik och självförtroende och dessutom har man gått från nedflyttningsplats till säker mark med 4 poängs marginal, man kan spela relativt avslappnat ändå. Kalmar ligger också på ganska säker match precis ovanför Örebro, men man är inget jättebra bortalag och man har massor av spelare på frånvarolistan. Det är som ett topplag möter ett bottenlag här. Jag spelar Örebro att vinna till oddset 1.86. Insatsen är ganska hög här. Käämpa!

/ L’orso