Örebro är inne i ett målstim helt klart, men man släpper även till alldeles för mycket. I genrepet mot hammarby var man riktigt bra i 45 minuter och jag tycker man har ett litet övertag mot just Hammarby. Och på hemmaplan tror jag man går för segern helt klart. Hammarby har gjort två spelmässigt hyfsade matcher men fallerat i defensiven, framförallt mot Norrköping borta. Offensivt skapar man dock chanser till att göra fler mål och jag tror vi kan få se en rolig match här. Målrikt!

  • Örebro – Hammarby
  • Spel: Över 2.5 mål & båda lagen gör mål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Örebro känns som ett ganska bra lag denna säsong och man har öppnat med 4 segrar och 3 förluster. Känns även som att man inte lämnar något åt slumpen utan det är antingen vinna eller förlust som gäller. Offensivt så har det sett riktigt bra ut och man har gjort 15 mål framåt, defensivt har det sett lika dåligt ut som bra framåt, och man har släppt in 14 mål. Det svänger om Örebro med andra ord. Framförallt så har väl Astrit Ajdarevic och Daniel Gustavsson varit en av de bättre i Örebro, framförallt verkar dom kunna hitta varandra bra. Ajdarevic har ju slagit flera riktigt bra passningar och Gustafsson har gjort mål. Den sistnämnde har även han spelat fram till mål. Nä offensivt ser det mer än bra ut och så får det mer än gärna fortsätta göra när man tar emot et Bajen som känns svajigt men ändå farliga i sin offensiv.

Här nedan ser vi resultaten från Örebros matcher hittills:
Örebro – Djurgården 0-2
Helsingborg – Örebro 1-3
Örebro - Jönköping 2-1
Sundsvall – Örebro 3-1
Örebro – Göteborg 3-2
Östersund – Örebro 2-4
Kalmar – Örebro 3-2

Vi stryker kaptenen och defensive mittfältaren Robert Åhman-Persson som är avstängd, och det är ett tungt avbräck defensivt absolut. I övrigt så saknas yttermittfältaren Martin Broberg.

örebro    hammarby

Hammarby spelade 1-1 hemma mot Sundsvall senast men det var allt annat än en målsnål match, kunde och borde nästan slutat 2-2 eller 3-2 till något av lagen. Tror att det kan bli en ungefärlig matchbild borta mot Örebro då båda lagen har sina styrkor i offensiven. Mot Norrköping var man riktigt dåliga defensivt men ändå helt okej offensivt. Hammarby skapar ju en hel del faktiskt i sina matcher sammanlagt, men kanske inte är lika effektiva som Örebro är än så länge. defensivt ser det dock alldeles för svajigt ut många stunder och man släpper in väldigt billiga mål gång på gång. När man nu möter Örebro på bortaplan så är känslan av att det kan bli straffade både 1 och 2 gånger. Örebro vann ju genrepet mot just Hammarby med 2-1, i underkant till Örebro ska sägas som kunde gjort 4 mål i första halvlek där. Det svängde även ifjol när dessa lag möttes så det mesta talar för att det kommer svänga här också. Bajen behöver gärna få med sig poäng här, helst 3 annars finns det risk för att man blir indragna i botten på allvar.

Här nedan ser vi resultaten från Hammarbys matcher hittills:
Hammarby – Östersund 1-1
Elfsborg – Hammarby 4-1
Hammarby – Helsingborg 5-1
Djurgården – Hammarby 1-3
Hammarby – Jönköping 1-1
Norrköping – Hammarby 3-1
Hammarby – Sundsvall 1-1

Här så saknas backarna Mats Solheim, Joseph Aidoo och Oliver Silverholt. Inga större avbräck i nuläget. Tillbaka är mittbacken Lars Saetra och defensive mittfältaren Johan Persson, som båda var avstängda senast. Fast behöver inte vara positivt med att Saetra är tillbaka då han inte varit så stabil som han var ifjol.

———————————————————————————————————————————————————————

Örebro visar upp ett riktigt bra anfallsspel match efter match nu känns det som med Ajdarevic som det stora spelgeniet. Så offensivt skulle man lika gärna kunna göra 3 mål själva. defensivt ser det dock mindre bra ut och man släpper till alldeles för mycket som även leder till en del mål. Här lär man gå framåt ganska mycket. Hammarby är lite i samma sits, även om effektiviteten inte är på samma nivå. Man skapar en hel del målchanser och släpper till en hel del målchanser. Vilket är en bidragande faktor till att man släppt in mål och gjort mål i alla Allsvenska matcher samt alla cupmatcher, förutom en, detta år. Jag tror på målrikt precis som förra året mellan dessa lag. Jag spelar över 2.5 mål & båda lagen gör mål till oddset 2.00 (spelet finns under fliken ”mål”). Insatsen är strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso