Vi tar oss till Örebro som tar sig an Häcken på hemmaplan, och här är känslan att det kan bli en hel del målchanser. Båda lagen har varit inblandade i ett antal målrika matcher senaste tiden och inbördes lagen emellan är det nästan alltid sevärda matcher. Sen har lagen defensiva avstängningar som ställer till det en aning och när Örebro har hemmaplan och Häcken gillar konstgräs så kan det bli en rätt böljande matchbild även denna dag lagen emellan.

  • Örebro – Häcken
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Örebro ligger alltjämt på nedflyttningsplats och man behöver 3 poäng nu, senast så var det när när man ledde mot bottenkonkurrenten Halmstad men matchen slutade ändå 2-2 till slut. Det gäller att vara lika bra framför mål då som nu. och på hemmaplan borde man ju kunna få till ett spel som kan utmana dagens motstånd kan jag tycka. Det gäller att ta sig samman och spela för laget, spela för fansen. Rensa bort allt det negativa. Matchen mot Halmstad var ändå ett steg i rätt riktning trots att man hade otur just där och då.

Dock har man trubbel i laget när man saknar offensive Astrit Ajdarevic pga avstängning, och avstängd är även viktige backen Eidur Sigurbjörnsson. Sen har man en skada på en annan back som spelat merparten av matcherna denna säsong, han heter Ayanda Nkili, inget optimalt läge direkt men man måste fortfarande ha 3 poäng så undrar hur man tacklar matchen idag. Tror man kommer gå för det helt klart.

örebro     häcken

Häcken är ett spelande anfallsglatt lag som ofta gör en del mål. När man dessutom spelar på ett bra underlag för den passningsorienterade fotboll man vill spela så brukar det gå bra. idag är det konstgräs och jag tror definitivt att man kommer gå för 3 poäng, så pass bra lag har man tycker jag. Senast vann man dessutom mot svenska mästarna Malmö FF som måste ha gett en självförtroende boost utan dess like. Nu möter man ett bottenlag och att inte gå för det en sån här match känns helt fel. Däremot så är Häcken ett lag som sällan gör jättebra försvarsinsatser utan man blandar och ger väldigt mycket där. Mot Malmö var man bra, och luktar som att det kan bli dåligt den här gången.

Man saknar fortfarande mittbacken och kaptenen Jasmin Sudic, som är avstängd, vilket är ett avbräck såklart. Avstängd är även mittfältaren Ivo Pekalski som kanske hade behövts idag med sin kämparvilja. Man har ju släppt in en del mål på bortaplan nu på slutet, men även gjort en del och tror det kan bli exakt likadant även idag.

———————————————————————————————————————————————————————

Örebro behöver 3 poäng för det börjar bli oroligt där nere i botten nu när lagen ovanför tar 3or och går ifrån lite. Sen gjorde man en bra match senast och borde ta med sig mycket från den matchen, dock har man 2 backar borta vilket kommer bli kännbart. Häcken har även dom en back borta men offensivt är man fortsatt slagkraftiga och man bör kunna ta 3 poäng i den här matchen. Så jag tror vi får se 2 lag som går för 3 poäng och det lär därför bli en öppen matchbild. Dessutom brukar det bli mål när dessa lag möts.  Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är medel. Jobbba!

/ L’orso