Här har vi ett mycket intressant möte där jag tror det kan bli väldigt underhållande. Det är två lag som gärna lägger fokus på offensiven snarare än defensiven. Båda föredrar även underlaget konstgräs där det blir ett snabbare passningsspel och tempo. Örebro har frågetecken på ena mittbacken och Häcken har massor av offensiv kvalité. Båda lagen har visat prov ett gäng fartfyllda och svängiga matcher så jag tror vi kan få se en hel del mål här.

  • Örebro – Häcken
  • Spel: Över 3 mål (asian)
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.30

Örebro gjorde ju en riktigt bra vår där man dock hade en del flyt i vissa matcher. Fast bra lag har ju flyt. Mot Malmö senaste blev det dock förlust och 1-0 var väl ändå i underkant då målvakten räddade dom från att förlora med mer. Men samtidigt så hade man några lägen där man själva kunde gjort mål, bland annat ett skott i stolpen. Men som tränare Alexander Axén sa efter matchen. Det är inte på gräs man är som bäst utan man trivs allra bäst på konstgräs som man ska få spela på nu. Där får man ut mest av sitt spel och det kommer bli högt tempo vilket man gillar. Så jag räknar att man kommer vara betydligt bättre än borta mot Malmö. Dessutom möter Häcken som gärna bjuder upp till dans och inte parkerar någon buss vilket öppnar upp för en underhållande tillställning.

I bortalaget sålde man ju målvakten Jacob Rinne som var riktigt bra under våren och det är ett avbräck tycker jag. Visserligen har man en bra ersättare i Oskar Jansson, som dessutom gjorde en bra match mot Malmö senast fast i grunden är Rinne snäppet bättre tycker jag. I övrigt så är backen Patrik Haginge definitivt skadad. Och i skrivande stund är det ett stort frågetecken för mittbacken Hjörtur Valgardsson som fick bytas ut i första halvlek mot Malmö i måndags, på grund av lårskada. Tveksamt ifall han hinner bli helt fit tills på söndag. Sen har man nye offensive mittfältaren Ferhad Ayaz spelklar till denna match.

örebro    häcken

Häcken öppnade Allsvenskan riktigt segt och kanske hade man Svenska Cupen-finalen i tankarna för mycket. För väl efter den så började man klättra i tabellen och vi började känna igen Häcken som det offensivt spelande lag man är. Man är ju ett väldigt offensivt balanserat lag där skickligheten i omställningarna blev väldigt påtagande i senaste matchen hemma mot Hammarby där man gjorde alla mål på omställningar mer eller mindre och det kunde dessutom blivit fler ändå. Men samtidigt så visade man att man är rejält sårbara defensivt, för Hammarby kunde gjort betydligt fler mål än de 2 man mäktade med då. Hammarby missade ju bland annat friläge och så vidare. Matchen mot Örebro kommer bli en spelbild där jag tror båda lagen kommer att gilla. Mycket fart och fläkt och en del omställningar. Det är dessutom dags för Häcken att börja leverera på bortaplan. Och det finns såklart en betydande förklaring och det är att man lirat 4 matcher på gräs och 1 på konstgräs. Och nu är det alltså konstgräs som gäller där man trivs allra bäst. Full fart framåt!

I bortalaget så stryker vi mittfältaren Joel Andersson, dessutom har man nu sålt iväg sin högerback Simon Sandberg vilket är ett avbräck. Dock får man tillbaka Jasmin Sudic från avstängning men han är ju mittback dock. Sen är nye mittbacken Rasmus Lindgren spelklar.

—————————————————————————————————————————————————————–

Örebro trivs som allra bäst på konstgräs där man får ut mer av sitt spel vilket det är i denna match. Man gillar att spela offensivt med högt tempo och man är giftiga på att ställa om. Här går man såklart för seger och vi har sett ett gäng underhållande matcher på Bern Arena i år. Häcken trivs även dom bäst på konstgräs. Man är ett väldigt offensivt balanserat lag och även Häcken är ett skickligt lag på ställa om snabbt med sina snabba spelare längst fram. Jag tror på fartfyllt och målrikt. Jag spelar Över 3 mål till oddset 1.90. Pengarna tillbaka vid 3 mål. Insatsen får hamna på lite över medel. Fraaaaamååååt!

/ L’orso