När Allsvenskan lämnade för EM-uppehåll var Örebro ett av krislagen. Man var ett avsågat lag som  mer eller mindre redan befann sig i Superettan. Men Örebro kom med en ny tränare (Per-Ola Ljung) och direkt plockade man två segrar, vilket innebär att man nu på allra högsta allvar är med i bottenstriden igen. I eftermiddag ställs man på prov mot ett av vårens allra bästa lag – Häcken, som jag tror kommer att sätta stopp för Örebro.

  • Match: Örebro – Häcken
  • Spel: Häcken att hålla nollan
  • Odds: 3,40
  • Insats: 3/10
  • Bolag: Bet365

Det går inte att blunda för Häckens vårsäsong. Med små medel har Häckens tränare, Peter Gerhardsson, skapat ett oerhört spännande lag. Det är inte så att man bara radat upp segrar genom ett grå och trist, men ett vägvinnande spel. Tvärtom! Med ett oerhört roligt och offensivt spel med Majeed Waris och Rene Makondele i spetsen ligger man på tredje plats och hela 30 gjorda mål.

Dessvärre för Häckens del känns det ovisst om skyttekungen Waris kommer att stanna säsongen ut. Intresset för den vindsnabbe anfallaren finns där, och bland annat har Cataina anmält sitt intesse.

Peter Gerhardsson känns definitivt som en av Allsvenskans hetaste tränare för tillfället. Trots att Häcken förra säsongen tappade den som troligen var seriens bästa anfallare (Mathias Raneige, MFF) fortsatte man vinna, och nu har man en ny skyttekung i truppen. Det är oerhört imponerande och intressant är också att Waris är en spelare som man hämtade ifrån Gothia Cup-turneringen, som föreningen håller i.

Till den här matchen så kan jag inte hitta någon officiell matchtrupp från BK Häckens sida, men skade- och avstängningsläget ser i alla fall ljust ut. Rene Makondele är tillbaka ifrån avstängning och dessutom har Dioh Williams återhämtat sig från en magsjuka.

Som jag tidigare nämnde har Örebro nu plockat två raka segrar. Det mot GAIS (1-0) och MFF (2-1), men det är också väldigt viktigt att komma ihåg i matchen mot GAIS spelade man faktiskt med en man mer i 70 minuter, men det avgörande målet kom först i matchens sista minut. I matchen mot MFF är det två mål på fasta situationer som fäller avgörandet mot ett MFF som faktiskt tillhör ett av seriens sämsta bortalag.

När Örebro dessutom har problem med anfallsuppsättningen tror jag att det kan bli tufft. Det kommer med allra största sannolikhet att bli Marcus Astvald på topp, och det är ingen målspruta direkt. Med Valdet Rama längs kanten finns det hot, men jag tycker att det finns goda möjligheter för Häcken att hålla målprotokollet rent i eftermiddag.

Bet365 erbjuder 3,40 på det här, och det känns helt klart spelvärt.

Följ gärna oss på Twitter:

@Mikelbetting och @spelaspelse

/Mikel