Spännande drabbning mellan två lag som åkte ur Allsvenskan förra säsongen och som nu inlett jakten på nytt Allsvenskt kontrakt. Örebro inledde Superettan med en seger medan dagens motståndare Sundsvall åkte på storstryk. I den här matchen tycker jag är det är klar fördel Örebro!


Örebro – GIF Sundsvall
Spel: Örebro Över 1.5 mål i matchen
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.20

Örebro har i mina ögon ett väldigt spännande lag inför den här säsongen. Man tappade flera av fjolårets nyförvärv som mer eller mindre floppade men istället har man värvat in vassa lirare. Örebro vann i premiären hemma mot Värnamo med 2-0 efter en stabil insats av laget. Man inledde matchen nervöst men tog över mer och mer och satte 1-0 målet i den 60e matchminuten efter att ha dominerat spelet. Efter det spelade man lugnt och stabilt och 2-0 kom till slut och det blev sedan slutresultatet i matchen. Bra premiär för Örebro som säkerligen kommer vara mer taggade inför den här matchen och nervositeten uteblir. Man bör ha hand om den här matchen från början till slut och man bör kunna trycka in 2 mål på ett defensivt svagt GIF Sundsvall som inte riktigt fått ordning på laget ännu.

Sundsvall har en dålig försäsong bakom sig där inte mycket har fungerat, varken defensivt eller offensivt. I Premiären stod man för en riktigt blek insats när man på hemmaplan åkte på stryk med hela 0-3 mot Jönköping Södra. Man gjorde en ruskigt dålig match där man knappt skapade någonting framåt utan lät Jönköping Södra styra och ställa genom hela matchen. Riktigt usel insats och det märktes tydligt att spelarna redan ställt ut skorna från matchstart. Man åkte ur Allsvenskan förra säsongen och inför premiären trodde man väl att det skulle bli en enkel resa tillbaka till Allsvenskan men så blev det inte och nu möter man ett ännu tuffare motstånd i Örebro. Jag har väldigt svårt för att se hur Sundsvalls usla och odisciplinerade defensiv ska kunna stå emot Örebros riktigt vassa offensiv i 90 minuter. Jag tror det blir förlust och minst 2 insläppta mål för Sundsvall här.


Alhassan Kamara utgick skadad senast men hann göra 1-0 målet innan det.
Han väntas kunna starta matchen även här!

Örebro fick två tunga skador Kamara och Berisha i premiären men viktige anfallaren Kamara har tränat bra i vecka och kommer till spel här. Försvararen Berisha är mer tveksam till spel men det är inte omöjligt att även han startar matchen här. I övrigt saknar man bara matchotränade William Atashkadeh här.
Sundsvall ser ut att få klara sig utan vänsterbacken Dennis Olsson som dras med en knäskada efter premiären. Ett blytungt bortfall för Sundsvall i så fall då han var bäst i laget i Sundsvalls premiär. I övrigt har man full trupp att tillgå.