Under fredagskvällen kickar den 19:e omgången av Allsvenskan igång. Det med ett bottenmöte mellan två mycket underpresterade lag i form av Örebro som tar emot Gefle. Även om spelbolagen håller Örebro som favorit ger jag mig inte in i något segertips här, däremot tror jag starkt på en målfattig första halvlek där lagen tar det försiktigt och känner på varandra.

  • Match: Örebro – Gefle
  • Spel: Under 1 mål i första halvlek (Asian handicap)
  • Odds: 1,65
  • Insats: 6/10
  • Bolag: Bet365

Inför den här säsongen var det nog inte många som överhuvudtaget kunde tänka sig att vi i den 19:e omgången kunde konstatera att vid förlust för Örebro i kvällens match kommer det att bli spel i Superettan nästa säsong. På 19 matcher har man endast lyckats vinna två stycken matcher och totalt har man elva poäng. Man delar jumboplatsen med GAIS.

Två placeringar ovanför Örebro hittar vi motståndarna för dagen: Gefle. Smått överraskanade är det trots allt att vi finner Pelle Olssons mannar på en kvalplats, men framförallt är det anmärkningsvärt att man släppt in hela 26 mål. Oavsett tabellplacering brukar man vara otroligt solida bakåt.

Till den här matchen förväntar jag mig en tajt och en spelstil hos båda lagen som andas ångest över situationen man befinner sig i. Framförallt i första ligan tror jag på att lagen kommer ta det försiktigt för att i andra halvlek gå för ett avgörande. Jag väljer att spela på att det blir under 1 mål i första halvlek, vilket betyder att om det blivit ett mål efter första 45 minuterna får du insatsen tillbaka. Ett bra spel eftersom jag inte kan se hur det ska bli kunna bli två mål redan i första halvlek. Jag spelar med en insats strax över medel.

/Mikel