Här har vi ett av de starkaste lagen just nu om vi ser till formen och det är Örebro som tar emot ett Falkenberg som kämpar för att komma över kvalstrecket och som på bortaplan inte alls är samma lag. Dessutom har Örebro den fördelen av att matchen är på hemmaplan men framförallt på konstgräs. Nä ett formtoppat Örebro på hemmaplan mot ett Falkenberg som är aningen desperat och som gått bort sig så många gånger förr i defensiven. Ser framför mig ett effektivt Örebro.

  • Örebro – Falkenberg
  • Spel: Örebro över 1.5 mål
  • Odds: 1.61 @ bet365
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Örebro hade vi under strecket för 5 omgångar sen, sen tog det fart rejält. Nu har man 5 raka vinster och allt är frid och fröjd med 7 poäng ner till Falkenberg på kvalplatsen. Man kan alltså spela avslappnat och man kan spela med självförtroende eftersom man har toppform för dagen. På hemmaplan har man dessutom fördelen av att spela på konstgräs vilket blir extra tydligt idag när man möter ett lag som har gräs på sin hemmaplan. Dessutom måste ju Falkenberg vinna här så jag tror inte man lägger sig på försvar direkt, vilket kommer passa Örebro som handen i handsken. Har otroligt svårt att se ett formstarkt Örebro inte gör minst 2 mål mot ett desperat och defensivt dåligt Falkenberg. Man har 6 raka matcher med minst 2 mål gjorda.

Skademässigt ser det bra ut för Örebro som bara har mittbacken Erik Moberg skadad, dock bra alternativ på den platsen så ingen jättefara. Offensivt ser det dock bra ut där inlånade Pär Ericsson och framförallt inlånade Martin Broberg varit lysande sen dom kom in i somras. Pär har gjort 3 mål på 10 matcher och Martin har gjort 8 mål på 11 matcher. Utropstecken deluxe!

örebro     Falkenberg_FF_01

Falkenberg är visserligen på säker mark om man ser nerifrån där Halmstad och Åtvidaberg känns alldeles för dåliga och det skiljer 5 poäng mellan Falkenberg och Halmstad. Uppåt är det 4 poäng vilket man kan hämta ikapp ifall man vill slippa kvala sig kvar i Allsvenskan, men då krävs det med all säkerhet en vinst här mot Örebro så lite chansspelande lär vi få se här. Men det man ska veta är att Falkeneberg är rätt usla på bortaplan. Speciellt spelmässigt på konstgräs som det ju är på Berhn Arena där man ska möta ett Örebro i superform verkligen. Och chansen är stor att försvarsspelet fallerar ännu en gång.

Vi stryker mittbacken Tobias Carlsson som går skadad och mittfältaren Alexander Jakobsen som är avstängd. Inge jätteavbräck även om Tobias hade gjort en del nytta som mittback. Men truppmässigt så är man ett sämre fotbollslag än vad Örebro är och formmässigt så kan man se det som klasskillnad i nuläget. Defensiven måste vara superbra ifall man ska stå emot ett formstarkt Örebro och det är sällan jag ser Falkenbergs försvar så bra.

——————————————————————————————————————————————————————

Örebro har superform med 5 raka vinster (6 med Svenska Cupen inräknat) och man har satt sig i ett väldigt bra läge nu där man är på säker mark äntligen. Så man kan spela avslappnat och med stort mord idag för självförtroendet är på topp. Motståndaren Falkenberg har dock det tuffare och man måste nog vinna här för att slippa kvala sig kvar i Allsvenskan, men grejen är ju att Falkenberg är för dåliga bakåt för att hålla sig kvar tycker jag. Och risktagande är rena rama självmordet för Falkenberg. Nä jag spelar Örebro över 1.5 mål till oddset 1.61. Insatsen är hög här. Jobba!

/ L’orso