Här har vi en tuff drabbning mellan två lag som bör tillhöra toppen. Elfsborg gör det bra medan Örebro har varit ett misslyckande så här långt. Häng på!


Örebro – Elfsborg
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.10 @ Betsafe
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.30

Örebro är väldigt svårberäkneliga och har den senaste tiden blandat väldigt mycket i sina prestationer. Nu har man två raka förluster och är ute efter revansch men man möter tufft motstånd i topplaget Elfsborg. Jag väljer att spela överspelet i den här matchen då det är två offensivt starka lag som drabbar samman. Örebro har spelat över 2.5 mål i 8 av sina 14 matcher den här säsongen medan Elfsborg spelat över 2.5 mål i 9 av sina 14 matcher denna säsongen.

Örebro spelar ofta målrika matcher på sin hemmaplan och lagets målskillnad 13-11 talar sitt tydliga språk. Man har gjort tredje flest på i ligan på sin hemmaplan medan man släppt in näst flest mål. Man har spelat över 2.5 mål i 5 av lagets 7 hemmamatcher denna säsongen varav de fyra senaste har slutat med över 2.5 mål.

Elfsborg är svaga på bortaplan och det är helt klart lagets akilleshäl. Defensiven imponerar sällan i matcherna och målvakten Jesper Christiansen blandar mycket i sina prestationer. Jag är inte främmande för att Elfsborg som är vassa offensivt vinner den här matchen med 2-1. Man släpper ofta in lätta mål samtidigt som man skapar massor framåt och på någon av alla chanser bör man göra mål. Man har flera offensiva spelare i högform nu och det förvånar mig mycket om man inte göra mål här då man möter en usel defensiv.

Något som verkligen talar för mitt spel här är att Örebro får tillbaka vasse Bedoya som är ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje. Notera även att man tappar sin bästa back Almebäck till Club Brugge och det är ett defensivt stort avbräck för laget.
Elfsborg vilade sina stora målskytt senast i Europa League och han lär vara spelsugen här. Elm som tog hans plats i den matchen levererade två mål så Lasse måste bevisa att han vill har kvar sin startplats här.