Första semifinalen i Svenska Cupen vanns av Göteborg igår mot Häcken och vilka Göteborg får möta i finalen avgörs idag mellan Örebro och Elfsborg. Där hemmalaget gjorde en riktigt bra taktisk match mot superfavoriten till guldet i år, nämligen Malmö FF. Nu möter man en annan guldkandidat i form av Elfsborg som i mångt och mycket gjorde pannkaka av Hammarby i sin kvartsfinal. Jag tycker oddsen på det ena laget är mycket lockande och jag spelar!

  • Örebro – Elfsborg
  • Spel: Elfsborg
  • Odds: 2.38 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Örebro tycker jag spelar en bra taktisk fotboll där man har ett bra försvarsspel som vi såg mot Malmö senast där man vann med 0-1 på bortaplan. Dock ska man veta det att Malmö inte hade sin bästa dag, ändå var man det bättre laget mot Örebro, dock utan att skapa dom där superheta målchanserna. Och Örebro gjorde absolut en bra insats defensiv. Men nu kommer man behöva göra ännu en bra insats defensivt för nu möter man ett Elfsborg som spelar väldigt bra för dagen. Är en aning tveksam till att Örebro gör två bra matcher i rad mot så bra motstånd. Men det är klart att man har fördel i att spela på hemmaplan.

Till matchen mot Elfsborg så stryker vi backen Logi Valgardsson och anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara. Två avbräck såklart i en redan tunn trupp. Framförallt så saknar man tyngd framåt som Crespo har och i längden så håller det inte att ha en sån spelare skadad.

örebro    elfsborg

Elfsborg har övertygat i stort sett alla matchen i Svenska Cupen detta år och man ser mer och mer ut som kanske det främsta laget att utmanaren till guldet gentemot favoriten Malmö FF. Och i kvartsfinalen senast slog man Hammarby med siffrorna 3-0 som mycket väl kunde blivit större då man var ganska överlägsna i den matchen. Och med sitt snabba passningsspel och läckra kombinationer så känner i alla fall jag att man bör ha en ganska bra chans mot Örebro. Sen att matchen spelas på konstgräs gynnar inte Örebro mera då jag tycker det underlaget passar Elfsborg ypperligt.

Elfsborg har med sig en riktigt bra trupp till Örebro och ska bli mycket intressant att se ifall man kan fortsätta med den form och det spel man visat upp i tidigare matcherna. Och att den före detta Elfsborg-tränaren Haglund är tillbaka är bara positivt för den klubben. Och senast man spelade borta mot Örebro förlorade man med hela 5-1, så jag tror nog det finns en del revanschlusta hos vissa spelare. Nä ifall jag hade fått oddset 2.00-2.10 hade jag varit ganska nöjd. Nu får vi 2.38 så det är inget snack att jag spelar Elfsborg till det oddset.


Örebro är absolut inte dåliga och man gjorde en bra taktiskt insats senast. Man mötte dock ett Malmö som inte var i bästa slag den dagen ändå fick man inte låna bollen så jätteofta. Nu ska man möta ännu ett svårt motstånd som har riktigt bra form, tveksamt om man klarar det. Dessutom har man 2 avbräck. Elfsborg har alltså väldigt bra form med 4 raka segrar i Svenska Cupen och alla i överlägsen stil. Och man har så många bra kombinationer i sitt anfallsspel att det är svårt att veta vad som kommer härnäst. Nä Jag tror helt klart på Elfsborg i den här matchen. Jag spelar Elfsborg att vinna till oddset 2.38. Insatsen blir strax under medel. Kämpa!

/ L’orso