Ett minst sagt svajigt Örebro tar emot ett formstarkt Elfsborg på hemmaplan. Senast vann man med 3-2 hemma mot Hammarby men det var en match som snarare borde slutat 3-4 eller något i den stilen. Lite så Örebro har varit denna säsong. Offensivt riktigt bra men defensivt är det en riktig hönsgård många gånger. Elfsborg har formen inne och tre raka segrar. Man planerar nog att ta den fjärde raka här. Tror matchbilden kommer passa ett snabbt offensivt och skickligt Elfsborg.

  • Örebro – Elfsborg
  • Spel: Elfsborg över 1.5 mål
  • Odds: 2.00 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Örebro är ett lag det svänger rejält om. Offensivt skapar man mycket och gör en hel del mål framåt, men defensivt är man väldigt svajiga och släpper till otroligt mycket chanser. Det är bara ett under att man vann senast hemma mot Hammarby med 3-2, borde snarare varit 3-4 eller 3-5. Men Bajen hann till och med att missa en straff. Jacob Rinne i målet storspelade och han har varit bra i många matcher ändå släpper man in mycket mål- Säger en del om deras spelsätt just nu. Här mot ett formstarkt Elfsborg som trivs på konstgräs tror jag vi kommer få se ännu en match där det är rejäla svängdörrar hos Örebro. Elfsborg känns snäppet skickligare än Hammarby och man har dessutom formen inne så här borde det återigen släppas in minst 2 mål, som man ju gjort så bra på sistone ändå.

Här stryker vi mittfältaren Jonathan Lundberg. Sen har det varit  frågetecken på backarna Brendan Hines-Ike och Erik Moberg, samt offensive Astrit Ajdarevic. Men nu är samtliga med i matchtruppen liksom en comebackande Martin Broberg. Så positiva besked trots allt i Örebro.

örebro     elfsborg

Elfsborgär inne i en bra period nu. Först en stark match borta mot AIK trots förlust 2-1, sen har man två bra prestationer borta mot Falkenberg och sen hemma mot Djurgården där man vinner och gör minst 2 mål. Vilket man även gör när man vinner mot Gefle med 2-0. Dock var man inte lika bra där. Men är man ett lag i medgång kan man i sämre matcher även ha medgång. Känns som man har det ganska mycket nu. Och när man nu möter ett Örebro som visat prov på extremt dåligt försvarsspel så tror jag att vi kan få se Elfsborg näta minst 2 gånger här. Mycket på grund av att man har spelare som jag tror kan komma igenom enkelt mot Örebros försvarsspel. Och det lär nog behöva göras 2 mål ifall man återigen ska ta 3 poäng och segla mot toppen med stora steg. För Örebro går inte mållösa från denna hemmamatch, det är man för bra för. Och defensiven i Elfsborg är väl inte den starkaste heller.

Elfsborg har inga skador eller avstängningar att rapportera vilket är riktigt skönt såklart. Så här kommer man med en både formstark och bra trupp till Örebro. Så varför spelar jag inte överspelet i matchen istället? Jo för att oddset är som det är och finner mer värde i att spela på 2 baljor för Elfsborg. Förra årets matcher var väldigt svängiga också, 4-2 till Örebro i Örebro och 2-2 i Borås.

———————————————————————————————————————————————————————

Örebro spelar en väldigt underhållande fotboll där man gör väldigt mycket mål framåt där man är bra. Man blottar sig dock rejält bakåt hela tiden vilket man kan se på lagets resultatrad. Det är tack vare målvakten som man inte släppt in fler mål. Nu möter man ett formstarkt lag med offensiven som styrka. Nämligen Elfsborg som har tre raka segrar i bagaget och på väg mot toppen. Helt skadefri trupp och här går man för segern helt klart. Tror att de snabba tekniska lirarna kommer fälla avgörande för Elfsborg här. Jag spelar Elfsborg över 1.5 mål till oddset 1.943. Insatsen är strax över medel. Framååååt Elfsborg!

/ L’orso