En match i SHL som fullbordar den tjugosjunde omgången. Örebro tar sig an Djurgården hemma i Behrn Arena under fredagskvällen. Båda lagen kommer till spel med förluster i bagaget och vardera tre förluster på lagens fem senaste. Problemet har till stor del varit målskyttet, ordnar det till sig ikväll?

  • Match: Örebro – Djurgården
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,76 @ ComeOn
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 5/12, 19:00

Hemmalaget Örebro förlorade lagets senaste match på hemmaplan mot Färjestad. En match där Örebro helt klart var det bättre laget och en storspelande Petterson-Wentzel räddade sitt Färjestad som var effektiva på lägena laget fick och vann med 2-1. Förlusten innebar Örebro’s tredje på lagets fem senaste.
Men har nu fått varit spellediga i nästan en vecka och har finslipat på powerplay och tryckt upp ett högre tempo i träningarna.

Med lagets två raka förluster befinner sig Örebro med sina trettioåtta inspelade poäng på en sjunde plats i tabellen efter tjugosex spelade matcher. Örebro är endast ett poäng bakom motståndet och tabell sexan Djurgården. Samt bara tre poäng upp till Växjö på en femte plats. Men det är jämt  ner till lagen som jagar Örebro där åttan Brynäs har samma poängskörd och det är bara fyra poäng ner till nian och tian i tabellen.
Örebro har annars under säsongen haft ett litet problem med målskyttet. Med sextiosju gjorda mål på dessa matcher är Örebro seriens åttonde målfarligaste lag. Med en målskillnad på 67-64 snittar Örebro sina matcher med 5,03 mål per match.

Hemma i Behrn Arena har laget vunnit merparten av sina matcher. Med åtta segrar, varav fyra efter övertid/straffar, fem förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 39-32. Vilket ger ett snitt på 5,46 mål per match och totalt tjugotvå inspelade poäng efter tretton spelade hemmamatcher. Det gör Örebro till seriens åttonde bästa hemmalag.
Örebro har på sina fem senaste hemmamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att bara två matcher har gått över linan på 4,5 mål.

Örebro kommer till spel med bara Thomas Enström utanför truppen.

orebro_200 V.S djurgarden_200

Djurgården överraskar vidare men fick sig en omgång i lagets förra omgång då skadorna i laget tog ut sin rätt. Laget begav sig till Linköping och fick vända hem med både noll poäng och noll gjorda mål. Linköping vann matchen med 4-0 och var överlag det klart bättre laget.

Förlusten var Djurgårdens tredje på lagets fyra senaste och börjar laget sakta blanda ner sig i dom nedre regionerna må tro? Men laget har trettionio inspelade poäng och ligger som sagt på en sjätte plats efter tjugosex spelade matcher. Djurgården är bara två poäng bakom femman Växjö men har bara ett poäng ner till sjuan Örebro och nian Brynäs.
Djurgården har haft problem i försvaret i vissa matcher och det har visat sig med lagets målskillnad. Djurgården har släppt in sjuttiotre mål vilket är femte sämst i ligan. En målskillnad på 66-73 ger ett snitt på 5,34 mål per match.

Bortaspelet har fungerat halv bra fram tills på slutet. Nu har Djurgården radat upp fyra raka nederlag på resande fot och har släppt in alldeles för många puckar. Totalt har Djurgården släppt in sjutton mål på sina fyra senaste förluster på bortaplan. Inget  imponerande försvarsspel för stunden.
Men med femton inspelade poäng efter fjorton bortamatcher är Djurgården seriens sjunde bästa bortalag. Med en statistik på fyra segrar, tio förluster, varav tre efter övertid/straffar och en målskillnad på 39-47. Som ger ett snitt på 6,14 mål per match!

Djurgården kommer till spel utan: (Enligt skadekollen.se)
Mikael Samuelsson
Marcus Högström
Marcus Sörensen
Mattias Guter
Sebastian Lauritzen
Daniel Fernholm

Lagens två tidigare möten den här säsongen har slutat med kryss.
Men båda matcherna har vunnits av Örebro efter en förlängning och en straffläggning. Första matchen spelades i Örebro och där vann Örebro med 5-4 efter övertid. Noterbart vart att Djurgården hämtade ikapp 1-4 till 4-4 på matchens tre sista minuter.
Den senaste matchen spelades på Hovet. Där vann Örebro med 3-2 efter straffar. Då var det Örebro’s tur att kvittera med drygt en minut kvar av matchen.

Två lag som söker formen.
Därav låter jag 1×2 spelet vara och riktar in mig på ett överspel. Detta på grund av att Örebro är ett hockeylag som spelar med fart och fläkt och låter försvaret komma i andra hand. Speciellt på hemmaplan där laget verkligen vill visa att dom ska styra och ställa. Örebro har haft svårt att göra mål den senaste tiden men att få möta Djurgården som Örebro hittills har gjort åtta mål på två matcher bör passa. Samt att Djurgården är något skadeskjutet.
Samtidigt som Djurgården är ett lag med två helt olika kontraster på hemma respektive bortaplan. På bortaplan är det inte lika strukturerat och försvarsspelet har svikit i alltför många bortamatcher. Med fyrtiosju insläppta mål på bortaplan är det andra sämst i ligan. Att då få möta ett Örebro som verkligen går för att göra mål men har haft det lite knackigt på den fronten den senaste tiden bådar inte speciellt gott för Djurgården.
Två lag som går för tre poäng i en fredagsmatch i Behrn Arena där det brukar vara bra tryck och en laddad publik gör att vi kommer få se förhoppningsvis en fartfylld match med massor av målchanser och mål.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 1,76 hos ComeOn.