Formsvagt vs formtoppat på Behrn Arena och i den 21:a Allsvenska omgången har gästande Djurgården chansen att trycka ÖSK allt närmare en plats i Superettan. I samma veva gör de sig själva en tjänst då man kan blanda sig i Europa-platserna till nästa säsong, något jag tycker att man borde kunna klara av.

  • Match: Örebro – Djurgården
  • Spel: Djurgården 0 (AH)
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 19.00

Spelet är alltså detsamma som insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat, vilket gör det än mer intressant till det relativt trevliga oddset sett ur en del statistiska aspekter. Ni hittar spelet under ”fler asian handicap”. Bet365 är i nuläget högst på marknaden.

15. Det är siffran på antalet förlustfria matcher för Djurgården, vilket är ruggigt imponerande. Sedan har visserligen 9 av dessa matcher slutat 1-1, men jag väljer att fokusera på styrkan att inte ha förlorat en ligamatch sedan slutet av April, och efter att målgöraren Erton Fejzullahu (Mjällby) har anlänt  så har man hittat någon som kan punktera de tighta matcherna. Även målvakten Kenneth Höie (Elfsborg) har sett stabil ut. Tre raka segrar har det blivit på slutet för ett lag som verkligen har hittat rätt.

Något lag däremot som absolut inte har hittat rätt någonstans den här säsongen är Örebro, och efter den senaste förlusten i det hyperviktiga mötet med Gefle så ser det allt annat än ljust ut. Man har endast vunnit 2 matcher den här säsongen och har 8 poäng upp till kvalplatsen. Man har bara lyckats ta poäng i 3 av 10 hemmamatcher där den enda segern, något överraskande, kom mot Malmö direkt efter EM-uppehållet.

Till kvällens match saknas Tobias Grahn på mittfältet hos Örebro. Visserligen så har han blandat och gett, i vanlig ordning, men i detta ÖSK så är det en av inte alltför många spelare i truppen som kan stå för kvalitet. Detsamma gäller William Atashkadeh och även Patrik Haginge har lämnats utanför truppen, däremot så återfår man Magnus Wikström i mittlåset. För Djurgårdens del så är Peter Nymann det enda noterbara som saknas ur startelvan.

Återigen, sett till formkurvor och att det här är ett möte mellan ett lag som har vunnit 2 av 20 matcher mot ett lag som endast har förlorat 3 av 20, tycker jag gör det här spelobjektet väldigt intressant.  Man förväntas även få med sig ett starkt bortafölje och man har klarat sig okej på konstgräs så här långt vilket jag tycker talar än mer för favoritskapet mot ett Örebro som inte bär på något vidare självförtroende. Djurgården att vinna matchen, men med insatsen tillbaka ifall det skulle sluta oavgjort, till 1,60 är fullt godkänt och spelas därefter.

Hämtar även två mindre sidospel från Expekt:
Erton Fejzullahu målskytt 2,70 1/10 units
Bortalaget att göra mål i båda halvlekarna 3,70 0,5/10 units

/Puyol