Det väntas storpublik när Örebro tar emot Djurgården på Berhn Arena. Hemmalaget bör ha en ganska bra chans trots att det är Djurgården som står på andra sidan. Man har haft väldigt mycket otur den här säsongen med sena mål emot sig och så vidare. Senaste tiden har man ändå visat prov på ganska bra offensiv fotboll vilket gett dom de poäng dom förtjänar. Djurgården kommer från en tråkig historia mot Åtvidaberg och man vill säkert förbättra sin prestation ytterligare. Man vill säkert ta 3 poäng här och fortsätta sin fina form.

  • Örebro – Djurgården
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ Betway
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

Örebro har som sagt haft väldigt mycket otur den här säsongen med många sena mål emot sig. Senast det hände var i matchen mot Malmö borta där man ledde med 1-2 till matchens absolut sista sekund då Malmö kvitterade. Annars tyckte jag man var riktigt farliga emellanåt när man anföll mot Malmö och kunde mycket väl gjort nåt till mål dessutom. Och ja det är väl lite så det sett ut senaste tiden, offensiven har börjat lossna lite mer och det känns som att man kommer ha en ganska okej höst. Och säga vad man vill om Djurgården, men på hemmaplan ska Örebro ändå ha en ganska bra chans att minst ta 1 poäng men även 3 poäng.

Man har ju sålt yttermittfältaren Ahmed Yasin, dock har man lånat in offensiva mittfältaren/anfallaren Pär Ericsson från Kalmar som brukar börja bra i de flesta lag men sedan dala i sina prestationer, börjar han bra idag med månne? Man har gjort mål i 6 av 8 hemmamatcher i år och man har även släppt in 6 mål i 8 av dessa matcher.

örebro       djurgarden_200

Djurgården har ju spelat bättre än vad de flesta trodde den här säsongen och ligger och kämpar om SM-guldet till och med även om man säkert kommer komma topp 6 när vi summerar i höst. Framförallt har man visat prov på ett väldigt bra anfallsspel i flera matcher. Och så har det sett ut oavsett vilka man möter. Borta mot Göteborg hade man ett fint anfallsspel, samma sak även mot Malmö borta. Nu möter man alltså Örebro borta och man kommer såklart hit för att ta 3 poäng. Det betyder ju att det finns chans för att spelat kan öppnas upp ifall något av lagen gör mål, för Örebro är inte nöjda med bara 1 poäng dom heller. Djurgården har faktiskt gjort mål i 7 av 8 bortamatcher den här säsongen, enda mållösa matchen kom borta mot Göteborg vilket inte är så mycket att säga om då Göteborg har seriens bästa försvar. Man har även släppt in mål i 5 av de 8 matcherna så även här är statistiken med oss.

Den enda som saknas i Djurgården är yttermittfältaren Haris Radetinac, och det är såklart ett stort avbräck offensivt men tycker ändå att man borde kunna trycka dit minst 1 mål. Man har ju värvat yttermittfältaren Seon-Min Moon från Östersund och i sina bästa stunder är han en mycket sevärd spelare, återstår att se ifall han håller på den här nivån dock. Men han var väldigt bra i U21-derbyt mot AIK för några dagar sedan och kan nog bli ett välbehövligt tillskott.

————————————————————————————————————————————————————-

Örebro har visat upp ett fint anfallsspel sista tiden, men samtidigt har man fortsatt otur bakåt där individuella försvarstabbar kostar dom värdefulla poäng och mål bakåt. Nu spelar man på hemmaplan och man borde ju gå för 3 poäng som jag ser det. Djurgården har varit riktigt bra i flera bortamatcher den här säsongen. Senast hemma gjorde man en sisådär insats och fick bara 1 poäng, räkna med ett taggat Djurgården den här gången. Bara misslyckat att göra mål i 1 av 8 bortamatcher den här säsongen. Eftersom jag tror båda vill vinna den här matchen, känns det som att båda vill gå framåt och på så sätt kommer båda ha chansen att göra mål. Jag spelar Båda lagen att göra mål till oddset 1.75. Insatsen blir strax under medel. Jobba!!

/ L’orso