Det är dags för en ödesmatch mellan två av allsvenskans största rivaler, Örebro tar emot BIK Karlskoga. Hemmalaget har en ypperlig chans att säkra den sista platsen till kvalserien och det gör man om man tar tre poäng idag.

  • Match: Örebro – BIK Karlskoga
  • Speltips: Örebro
  • Odds: 1.90 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/3, 19.00

Örebro har allt i egna händer inför de två sista omgångarna, och det innebär självklart en hel del press också. Samtidigt så underpresterade man mer eller mindre under hela grundserien innan man efter jul började stappla sig uppåt i tabellen och tillslut sluta på en välförtjänt sjätte plats. Att man har potential i laget vet de flesta om och får man bara till det så kan man mycket väl vara med och hota om en plats till nästa års elitserie. En stor anledning till att man höjt sig såpass mycket kanske är den evigt omskrivna Conny Strömberg. Han har varit otroligt bra sedan hans comeback i Örebro och har snittat en dryg poäng per match. Just nu leder han poängligan under playoff-serien vilket visar att han är i god form. Även målvakten Tim Sandberg har spelat riktigt stabilt och det behövs verkligen om Örebro ska ta sig nån vart. Tittar man på deras lag i helhet så är det ett ganska offensivt skickligt Örebro och det kommer behövas ikväll mot ett sargat BIK Karlskoga som förmodligen kommer spela sitt vanliga köttar-spel. Totalt har lagen mötts fem gånger denna säsong där Örebro vunnit tre av dem. Örebro har ett par avbräck dom med, bland annat Jared Aulin, men man har också en väldigt bred trupp.

BIK Karlskoga har problem till den här matchen och det är den största anledningen till detta spel. De började säsongen otroligt bra, men ju längre säsongen lidit så känns det som att BIKs form har blivit snäppet svagare för varje dag. Man har haft en del skador på slutet och har så även idag då man saknar sex spelare. Björn Kindahl, Kristoffer Näslund, Alexander Viklund är alla borta sedan tidigare. Poängkungen Henrik Björklund är borta för resten av säsongen medans Fredrik Ericsson och Martin Sandgren fick smällar mot Djurgården och verkar inte hålla för spel till kvällens match. Alltså saknar man sex man och det är inga dussinspelare heller, även om BIK är väldigt duktiga på det man gör. Man har som sagt tappat lite offensiv kraft, men samtidigt spelar man på ett sätt som gör jobbigt för motståndarna att möta dem. Ikväll tror jag dock inte det räcker utan man måste göra ett par mål på Örebro om man ska få med sig någon poäng härifrån, och det tror jag som sagt bli svårt. Joel Gistedt i buren har jag nästan alltid sågat och kommer göra det idag också, även om han har gjort en helt okej säsong. På sista tiden har han sett ganska skakig ut, och framförallt här i playoff-serien. Han har ändå stått nästan varenda match denna säsong och det är möjligt att han börjar känna av lite trötthet. Samtidigt tycker jag att hans spel är väldigt rörigt och att han släpper väldigt många returer. Hoppas att Örebro utnyttjar detta lika bra som man gjorde när i bortamatchen för någon vecka sedan där just Örebro stod som segrare med 4-1.

—————————————————————————————————————————

Formen känns halvdan hos Karlskoga medans den är på uppgång i Örebro. Sakdeläget gör det inte lättare för BIK. Även om oddset har rasat litegrann så tycker jag att rak Örebro seger är helt okej till oddset 1.90 hos Nordicbet. Detta spelas med en insats lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden