Här tar ett rejält formstarkt Örebro emot ett desperat AIK som bara måste vinna med flera mål för att se hoppas att man får hjälp av Kalmar och Malmö i kampen om guldet. Man kan inte ge upp på förhand, för tänk om Kalmar och Malmö vinner och sen har AIk inte gjort jobbet själv när man hade chansen, då hade inte jag mått så bra efteråt så räkna med ett offensivt vinna-eller-försvinna-AIK. Bära eller brista. Men samtidigt har man ordinarie backar avstängda. Öppen matchbild att vänta här.

  • Örebro – AIK
  • Spel: Örebro över 1.5 mål
  • Odds: 2.25 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 13.00

Örebro är i superform och man har snabbt klättrat i tabellen. Nu vill man avsluta snyggt på hemmaplan, framförallt när stockholmarna är på besök. Ännu roligare om man dessutom kan sätta käppar i hjulet på motståndarnas chanser till guldet. Detta kommer bli en match som passar Örebro perfekt tänker jag. Man älskar att ligga lågt för att sedan kontra och det är precis vad man kommer få göra här när ett desperat AIK går för 3 poäng och en massa plus mål. Som klippt och skuret för ett formstarkt Örebro på sitt konstråd.

Man har en avstängning i form av Robert Åhman Persson på det centrala mittfältet och det kommer nog bli kännbart defensivt då han jobbar och sliter kopiöst. Sedan så finns inte backen Christoffer Wiktorsson med i matchtruppen. Men offensivt ser det bra ut dock.

örebro     AIK

AIK spelade i princip bort guldet senast mot Göteborg. Man har dock en minimal chans, men då krävs seger med några mål och hjälp från Malmö och Kalmar. Man kommer givetvis gör jobbet själva i alla fall, för tänk om man skulle ha chans på guldet men bommade allt för att man inte gjorde jobbet själva. Vi kommer få se ett offensivt AIK som kommer vara mer desperata än någonsin, vilket gör att defensiven kommer lite i andra hand i första tanken. Det kommer man få söta för tror jag.

Man har ordinarie backarna Jos Hooiveld och Haukur Hauksson avstängda här, och Jos Hooiveld som varit så bra sen han kommit tillbaka så det är ett stort avbräck. Dock får man ju tillbaka Nils-Eric Johansson som säkert får flytta in centralt, men ändå. Sedan är Ebenezer Ofori ett frågetecken.

————————————————————————————————————————————————————–

Örebro kommer få matchen spelad i handen på dom, tänk så lätt det kan vara ibland. Hemma är man bra och man är ju i en sanslös form just där allt går deras väg. Man vill även avsluta snyggt inför hemmafrun. AIK kommer till Örebro och är ett desperat lag. Man måste framåt vilket medför i flera kontringar för hemmalaget som ofta är bra på utnyttja det. Dessutom har AIK defensiva avbräck denna dag. Jag spelar Örebro över 1.5 mål. Insatsen är strax över medel. Jobba!

/ L’orso