Denna söndag bjuder på en hel del handboll, och i min första rek får vi dra oss till Göteborg där Önnered tar emot Redbergslid i ett hett derby. Bägge lagen är inne i djupa svackor där Önnered kommer från en tung förlust mot Skövde medan Redbergslid kommer från en sur förlust mot Hammarby. Idag vänds denna dåliga trend men frågan är, vem är det som drar det längsta strået? Jag ser bara ett spelvärt spel och höjer insatsen till max. Häng med min fina och vackra svit!

Match: Önnereds HK – Redbergslids IK
Spel: Redbergslids IK -2,5
Odds: 1,80 @ bet365
Insats: 10/10 units
Spelstopp: 14,00

Börjar vi med hemmalaget, Önnered, så har man som förväntat inte gått så bra i årets upplaga av Elitserien. Man firade samtidigt som man sörjde att H43 gick i konkurs då man slipper kämpa om nedflyttning. Man har tre raka förluster där man blandat och gett. I sin senaste match åkte man på stor torsk mot Skövde med 31-23. I den matchen spelade man riktigt dåligt vilket man ofta gjort under säsongen. Idag möter man Redbergslid och det är ett storebror – lillebror möte som man ofta brukar säga. Man har under tidigare möten inte kunnat ro på just precis Redbergslid, och jag ser även idag att man får det svårt att vinna.

Redbergslid, Redbergslid, vad ska man säga? Man har sådan fruktansvärt bra kapacitet i laget men utnyttjar den på fel sätt. Att man för tillfället ligger på en tiondeplats speglar inte lagets status och jag tror att man kommer klättra inom snar framtid. Just nu är man inne i en svacka med tre raka förluster, men man ska dock ha i åtanke att man mött lag som Ystad (h), Kristianstad (b) och Hammarby (b). Senast förlorade man mot Hammarby i en riktigt tuff match med 29-28 och man var så nära på att knipa poäng. I tidigare möten har man slagit Önnered redigt och jag har svårt att se att man ska tappa poäng idag. Man är kompletta och erhåller en högre kapacitet och ett högre kunnande, vilket vi även kommer få se imorgon.

Inbördes möten:

Redbergslid – Önnered = 28-17
Önnered – Redbergslid = 23-28
Redbergslid – Önnered = 26-17
Önnered – Redbergslid = 27-33

Som man även kan se så har man slagit Önnered med tydlig marginal vilket är värt att poängtera då jag tänker spela ett handikappsspel. Vi låter siffrorna och all fakta tala för sig. Låter även min magkänsla och kunnande tala, och väljer att lira Redbergslid -2,5 till en insats på max!