Över till dagens andra match och vi får dra oss till Göteborg där vi hittar Önnereds lilla hall, och Lugi på besök. Önnered som det inte finns så mycket att orda om än att man bara har massa förluster möter ett Lugi som kommer från en skön uddamålsvinst senast mot Hammarby och är uppåtgående. Jag ser dock inget spelvärde hos Lugi som är storfavoriter och förlitar mig på överspelslinan som är lockande. Häng med!

  • Match: Önnereds HK – Lugi HF
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Ser vi till hemmalaget så finns det inte överdrivet mycket att orda om. Man håller helt enkelt inte Elitserienivå och har radat upp förluster. Senast mötte man Ystad och kunde se sig besegrade med siffrorna 28-23. Innan det torskade man mot Guif samt mot Hammarby. Idag möter man Lugi och ännu en förlust lär skrivas in i protokollet, men frågan är bara med hur mycket. Jag skippar där av handikappslinan mot Önnered och förlitar mig på deras dåliga försvarsspel då jag tror att det kan bli en hel del mål eftersom man möter ett motstånd av hög kaliber.

Bortalaget Lugi finns det däremot oerhört mycket att orda om. Man spelar en annorlunda handboll då man erhåller en hel del storväxta spelare. Ett spel som präglas av långa anfall fast med bra tryck.  Senast fick Hammarby smaka på detta spel och fick se sig besegrade med 24-23. Idag ställs man mot ett betydligt lättare motstånd än Hammarby, och kunde man vinna den matchen så lär man vinna även här. Ser vi till inbördes möten så är Lugi även där överlägsna.

Inbördes möten:

Önnered – Lugi = 24-29 (53mål)
Önnered – Lugi = 25-27 (52mål)
Önnered – Lugi = 26-31 (57mål)
Önnered – Lugi = 23-28 (51mål)
Önnered – Lugi = 26-32 (58mål)

Så vad blir mitt tips? Att spela på Lugi till 1,20 är inte spelvärt, och med tanke på att det blivit så oerhört mycket mål mellan lagen i tidigare möten så förlitar jag mig på överspelen. Över 51,5 mål bör vara rimligt och jag plockar den linan på en insats som ligger på medel!