Helgen inleder med två Elitseriematcher där bland en match mellan bottenlaget Önnered och slutspelskämpande Malmö. Två lag som kommer med skilda intressen då Önnered inte har något att spela för medan Malmö måste vinna för att kunna ha chans till avancemang. Trots att Önnered ändå fick med sig en fin seger senast så tror jag inte man har någon chans och jag har endast ett solklart tips. Häng med!

  • Match: Önnereds HK – HK Malmö
  • Spel: HK Malmö -2,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 8,5/10 units
  • Spelstopp: 14.00

Börjar vi med att kika på hemmalaget så finns det rent ut sagt inte mycket att ord om. Man är sedan länge klara för utslagningsrundorna och kommer kämpa för att klara sig kvar i Elitserien. Man radar upp förluster, håller inte nivå samt är oerhört ojämna. Än dock kunde man få med sig en viktig moralisk seger senast då Ricoh gästade, och två goa poäng skrevs in efter att slutresultatet skrivits till 24-18. Idag möter man ett tuffare motstånd, och framförallt ett motstånd som har allt att spela för. Med tanke på att man inte har en sådan kämpaglöd, men även inte erhåller samma kapacitet så tror jag inte man har en chans. Sågning!

Över till Malmö där det finns en hel del att prata om. Med endast två omgångar kvar har man en liten chans till avancemang utifall man tar seger här samt mot Redbergslid som man möter i sista omgången. För att kunna göra det möjlighet så krävs en rejäl prestationshöjning då man på sistone gått ner sig lite. Senast fick man stryk mot Drott med 28-25 vilket är svagt, och försvarsspelet som har varit nyckeln i Malmös spel, behöver komma igång. Där av kommer denna match, enligt mig, perfekt eftersom man möter ett Önnered som till skillnad från en själv inte har något att spela för samt att man möter det sämsta laget i serien. Kommer man bara upp någorlunda i nivå, vilket man förmodligen kommer göra då de två sista matcherna är de viktigaste på hela året, så tror jag man bara pulvriserar Önnered. Spik!

Så mitt tips blir ganska självklart. Spelbolagen bjuder på fina odds och jag väljer att plocka en handikappslina på -2,5. Med tanke på förutsättningarna så bör man lösa denna lina och jag höjer insatsen till strax under max!