Ännu en kvalserie match på gång och vi får se ett intressant Göteborgsderby mellan Önnered och Aranäs. Aranäs som redan är klara för Elitserien kan softa medan Önnered sliter som djur och är i behov av en vinst. En vinst för Önnered skulle innebära ett stort steg i rätt riktning och jag tror inte Göteborgskollegorna är så pass osköna och krigar emot då man redan är seriesegrare. Så som jag analyserar det så lär det bli en seger för Önnered. Häng med!

  • Match: Önnereds HK – HK Aranäs 
  • Spel: Önnereds HK -1,5
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

I ÖHK hallen bäddas det tryck på läktarna och ett vilt Önnered som kommer ge allt för seger. Ett facit på 2-1-4 och fem poäng inspelade är inte godkänt, men man kan inte sitta och grubbla utan hårdhandskarna behöver tas på och nästa motstånd blir som sagt ett derby mot Aranäs, vilket är passande. Man kommer till mötet med tunga förluster mot Ricoh och Skövde på bortplan med 22-21 respektive 26-23, och segrar man inte idag så är Elitserie hoppet försvunnet. Förutsättningarna ser dock riktigt bra ut med tanke på att Aranäs redan är klara för Elitserien och inte har något att spela för. Något som kommer vara avgörande och ha stor betydelse. Heja Önnered!

Aranäs, Aranäs, Aranäs, vilket fantastiskt år. Ingen hade på förhand trott att man skulle leka sig igenom denna tuffa kvalserie och efter sju matcher ha ett facit på 6-0-1. Man lyckas gång på gång vinna och formen är i zenit. Nu återstår det bara att spela klart alla matcher och förbereda sig för en ny säsong. Idag möter man som sagt sin Göteborgskollega, och jag tror att man helst vill ha kvar Önnered i Elitserien då bortaresorna inte blir så långa.                       Där av förvånar det mig inte om man roterar runt på spelare och bara spelar av matchen.

Tipset blir ganska självklart och ettan måste liras. -1,5 ger ett finare odds och jag plockar den linan med en insats på strax under max!