Vi fortsätter med speltips och denna gång drar vi oss till Göteborg där vi får se ett möte mellan botten och toppen. Önnered tar emot gästande Guif från Eskilstuna och för att direkt fastställa en sak, så är det en klar klass skillnad mellan lagen. Önnered som ligger i botten bara radar upp förluster medan Guif staplar på vinster. Det finns dock inget värde i något vanligt spel och jag drar mig istället till en mål lina. Häng med!

  • Match: Önnereds HK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Eskilstuna Guif över 28,5 mål i matchen
  • Odds: 1,,71 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19,00

Önnered kan redan nu förbereda sig inför kvalet som väntar i slutet av säsong där man kämpar för överlevnad. Man ligger för tillfället sist och lär ligga kvar där då man gör alldeles för mycket misstag i sitt spel, vilket straffas på en sådan här hög nivå. I vissa stunder kan man blixtra till och spela en fin och bra handboll, men man är dock för ojämna för att kunna hålla en bra nivå. Ser vi till de senaste två matcherna så har man två klara förluster mot Skövde och Hammarby där man torskat med 21-27 samt 27-19. Idag möter man Guif som både är bättre än Hammarby och Skövde, och ännu en förlust väntar!

Det finns inte så överdrivet mycket att orda om här än att Guif bara bör plocka hem detta. Tittar vi lite närmre på deras senaste matcher, så har man efter uppehållet börjat utmärkt med två raka vinster mot Ricoh och Drott. Siffrorna har skrivits till 23-25 samt 38-31 och man trummar på med ett fartfyllt spel tillsammans med en hel del kontringar. Ser vi till inbördes möten mellan lagen så är Guif överlägsna och kommer man upp i någorlunda nivå bör man fixa detta.

Inbördes möten:
Guif – Önnered = 26-23
Önnered – Guif = 22-26
Guif – Önnered = 32-23
Guif – Önnered 29-27
Önnered – Guif = 23-25

Linan på Guif ligger idag på 1,16 vilket är oerhört lågt för min smak. Jag väljer istället att plocka Guif över 28,5 mål som jag anser vara rimligt. Man vinner idag och förhoppningsvis gör man det med ett par bollar och en hel del mål. Insatsen ligger på strax över medel!