Dagens enda match står Önnered för då man gästas av storfavoriterna Kristianstad. Önnered, som förväntat, har startar säsongen riktigt dåligt och ligger sist på tabellen medan Kristianstad toppar dagens tabell och har hela sju raka vinster. Det lutar bara mot ett resultat idag men frågan är hur mycket?

  • Match: Önnered HK – IFK Kristianstad
  • Spelstopp: 14.00

Börjar vi med laget som står för hemmaspelet så kan man konstatera att det gått riktigt dåligt. Man har för tillfället hela tio raka förluster, vilket är katastrofalt dåligt. I samtliga matcher har man knappt varit nära att vinna eller ta något poäng. Senaste förlorade man mot Drott men spelade jämfört med andra matcher ändå helt okej, vilket är positivt. Idag möter man ett storvuxet Kristianstad som just nu har sju raka vinster och är bäst i serien, och jag kan inte hitta ett enda argument för att man ska vinna. Lagen emellan har mötts en gång tidigare i Kristianstad och då fastställdes slutresultatet till 31-26, vilket inte är sådan stor utklassning som jag trodde på. Utöver detta så måste man ändå hylla två spelare i Önnered och det är Martin Adolfsson (som äntligen fick chansen från start), samt Andreas Berg, då den förstnämnde gjorde sex baljor sist och den sistnämnde hela elva baljor. Man kommer till denna match med en komplett trupp.

Bortalaget som kommer från Skåne kan förmodligen redan nu räkna hem två poäng. Ska vi dra en liknelse så är det som om att Real Madrid möter Eibar, som de förövrigt gör idag. Två enorma kontraster lagen emellan då det ena laget kämpar för att inte åka ned och har tio raka förluster medan det andra vill vinna serien och har sju raka vinster. Senast var Kristianstad ute i Europa och man förlorade tappert mot ett lag som Hamburg med 27-29. Om man kan göra hela 27 mål mot ett lag som Hamburg bör man även kunna göra det mot ett svagt Önnered. Jag tror på en enkel seger här!

Så vad ska man då spela? Sett till inbördes möten har Kristianstad fyra raka vinster som lyder:

Kristianstad – Önnered = 31-26
Önnered – Kristianstad = 21-27
Kristianstad – Önnered = 31-21
Önnered – Kristianstad = 23-41

Som man kan se är det rätt så överlägsna vinster och jag tror på en sådan även här idag. Jag lirar två spel som är riktigt lockande!

Speltips:
6/10 units: Kristanstad -6,5 – 1,80 @ betsson
7/10 units: Kristianstad över 29,5 mål – 1,82 @ unibet