Det är inte ofta vi får se en handbollsmatch såhär på lördagsförmiddagen, men det får vi idag när Drott från Halmstad pallrar sig till Göteborg där Önnered står och väntar. Drott som gästar idag, kommer från en tung förlust mot Alingsås medan Önnered blev utklassade av giganterna Kristianstad senast. En ganska jämn match då Önnered erhåller hemma mark och gör det svårare för mig. Jag skippar därmed 1-X-2 markörerna och förlitar mig på överspelslinorna. Häng med!

  • Match: Önnereds HK – HK Drott Halmstad
  • Spel: Över 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14,00

Börjar vi med bortalaget från Halmstad så kommer man från sen sur förlust på hemmaplan mot Alingsås senast. Till en början så hängde man med innan Alingsås la in en till växel och kunde besegra detta ojämna Drott med 21-27. Jag vill dock även konstatera att detta Drott inte endast är ojämna på grund av att man slarvar utan i mina ögon är det nog att man inte har tillräckligt med kapacitet i laget. Spelarna presterar inte vilket därmed ger dåliga resultat. Om jag ska lyfta fram någon så är det ändå Pontus Zetterman som trots sitt lags insatser, leder skytteligan. Imponerande. Drott har tidigare haft problem med sitt försvarsspel vilket man kan se då de emellanåt till och med kan släppa in över 30 bollar. Idag tyder allt på att det blir en målrik match och så även lagens två senaste inbördes möten.

Inbördes möten:

Drott – Önnered = 31-29 (60 mål)
Önnered – Drott = 29-34 (63 mål)
Bägge är denna säsong, vilket är viktigast att veta.

Ser vi till Önnereds sätt till att spela, så är det ganska likt Drott. Man spelar en fri anfallshandboll med mycket kreativitet vilket då orsakar mycket tekniska fel för att det är brist på struktur. Man förlorar matcher ständigt och kan blixtra till emellanåt, som näst senast mot Lugi. Där av vågar jag inte gå emot detta Önnered idag och väljer istället att förlita mig på överspelen. Som man kan se så brukar det bli mycket mål mellan dessa lag denna säsong och förhoppningsvis blir det så även idag.

Överspelslinorna verkar ha sin utgångspunkt i över 53 mål och därmed plockar vi också denna lina. Över 53,5 mål bör vara rimligt och jag slänger in en peng på medel!