Här har vi en duell i Grupp F mellan grekiska Olympiakos och kroatiska Dinamo Zagreb. Olympiakos är på en 2:a plats i tabellen bakom Bayern Munchen, medans Dinamo är sist med tre poäng. Dessa två lag drabbades samman för två veckor sedan på Maksimir Stadion där Olympiakos var det starkare laget och vann med 1-0. Nu väntar en svår match för Dinamo som måste resa till Karaiskakis Stadion och strida om poäng.

  • Match: Olympiakos – Dinamo Zagreb
  • Spel: Olympiakos -0.75 i Asian handicap
  • Odds: 1,51 @ Ladbrokes 
  • Units: 9/10
  • Spelstopp: 20:45 4/11

Olympiakos har en utmärkt chans att vinna hemma och ta sig ännu närmare en placering som leder till nästa omgång i Champions League, i synnerhet om det andra mötet i München, slutar med vinst för Bayern över Arsenal. Men för att ta tre poäng mot Dinamo, måste tränaren Silva få sitt lag att spela mycket bättre denna gång redan från den första minuten än vad man gjorde för två veckor sedan i Zagreb, eftersom det enda målet kom i 79:e minuten efter att hemmalaget träffat ribban tre gånger under matchen. Dessutom släppte huvuddomaren en handssituation i straffområdet på övertid. Så när vi summerar allting kan man säga att Olympiakos hade en hel del tur i Zagreb. Men vad som väcker optimism inför detta möte i Pireus är det faktum att Olympiakos fortsätter med segrar i ligan. Efter nio spelade omgångar har man lika många segrar och är åtta poäng före andra placerade Panathinaikos.

Olympiacos_FC_logo.svg     Dinamo-Zagreb

 

På Maksimir kan man inte minnas en sådan kris under en längre tid. Om man bortser från segern i Cupen så har Dinamo förlorat tre raka matcher. Man har inte förlorat på 50 ligamatcher innan första förlusten kom mot Rijeka. Det här är en viktig match för Dinamo som vid en eventuell förlust kan bara drömma om vidarespel i Europa den här säsongen. De kroatiska mästarna åker till Pireus med stora problem. Det är inte bara formen som är dålig, utan det är ett skadedrabbat lag som kommer på besök. Man saknar några viktiga spelare i Soudani, Pinto, Sigali, Schildenfeld och Ademi. Den unga försvararen Benkovic visade sig ha stora problem bland seniorer och skickas därför tillbaks till ungdomslaget. Offensivt kan Mamic dock glädja sig åt att ha Fernandes, Pjaca och Hodzic till sitt förfogande. Frågan är om det räcker för att skrälla mot Grekerna. Det skall nämnas att matchen kommer dömas av spanjoren Mateu Lahoz som bruka tillåta ett tufft spel i europeiska sammanhang.

 

Grekerna imponerade inte i Zagreb, men med lite hjälp av domaren och dåliga reaktioner från målvakten, lyckades man ta hem tre poäng. Efter nederlaget mot Olympiakos började det gå nedför för de blå, med två raka matcher utan vinst i ligan är man riktigt illa ute nu. Jag satte förra matchen till ett fint odds, men nu får jag nöja mig med betydligt lägre odds på 1.51 hos Ladbrokes.

Ett annat spel som kan vara värt att prova är över 2.75 mål i matchen till ett odds på 2.02. Insatsen kan vara 4/10 Units.

/ Akilles_80