Spanska Athletic Bilbao har rest till Grekland för ett träningsmöte mot Olympiakos i afton. Man reser med starkast möjliga trupp och det tror jag innebär att vi får se en del mål här.

  • Match: Olympiakos – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,81 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Olympiakos har dominerat grekisk fotboll den senaste tiden och har plockat den inhemska ligatiteln fyra säsonger i rad nu. Men det är inte bara i den grekiska ligan som man håller väldigt hög standard, det visade man i förra säsongens upplaga av Champions League. Man hamnade i en svår grupp med bland annat Benfica och PSG, där man slutade på en andraplats bakom PSG. Efter detta var man ytterst nära att slå ut Manchester United, så det här laget är verkligen ingen bluff. Man har bevisat i träningsmatcherna att man blir att räkna med i de större cuperna även i år, då man har riktigt fina resultat bakom sig mot hårt motstånd. Milan (3-0), Liverpool (0-1) och Manchester City (3-2 ef. straff) är inga småklubbar direkt. Det finns kvalité i offensiven hos det här laget, där jag gillar spanienbekantingen Alejandro Dominguez extra mycket. Han dominerade i Rayo för två säsonger sedan och när han är som bäst är han riktigt bra. Nu har man dessutom spetsat till offensiven med Ibrahim Afellay, som aldrig fick det att funka i Barcelona. I grund och botten en riktigt bra fotbollsspelare som förhoppningsvis kan få en nytändning i Grekland. Med det försvarsspel som Athletic visat upp hittills under försäsongen så tror jag att grekerna kan skada dom riktigt hårt. Gör man tre mål på Milan och två på Manchester City så ska man även kunna trycka dit ett par baljor även idag.

Athletic_200x200

Athletic Bilbao blev egentligen bara av med en viktig kugge inför den här säsongen, då Ander Herrera försvann till Manchester United. Men jag tror det gör mindre skillnad i ett lag som Athletic, då man verkligen jobbar tillsammans som ett lag, där få spelare sticker ut ordentligt. Baskerna har en riktigt bra försäsong bakom sig där man hunnit med att spela hela åtta träningsmatcher, med den fina raden 5-1-2. De två förlusterna har kommit mot Osasuna (1-3) och Toulouse (0-2), vilket inte är imponerande på något vis. Men vi ska ha klart för oss att Athletic ställde upp med b-laget i dessa matcher och vilade alla sina stjärnor, så inget konstigt med det! Till dagens match finns alla kanoner i truppen med, och då har tränare Valverde för avsikt att använda dom. Aduriz och Muniain har varit helt fantastiska på försäsongen, där Aduriz verkligen öst in mål. Nu senast mot Borussia M’gladbach så stod han för ett tvättäkta hattrick, då han nickade in tre bollar på 11 (!) min. Men kikar vi till defensiven så är jag inte lika imponerad, där har man en del att jobba på. Laporte kommer bli en mittback av världsklass, men jag tycker varken Gurpegi eller San Jose håller jämna steg där. Sex dagar kvar tills man möter Napoli i CL-kvalet, vilket är tillräckligt med vila för spelarna, så jag förväntar mig inte stora rotationer här.


Jag har lyckats se en hel del av Athletic på försäsongen och det brukar vara fartfyllda matcher som svänger en hel del. Det finns inte på kartan att baskerna backar hem, vilket jag heller inte tror att Olympiakos lär göra på hemmagräs. Så vi hoppas på lite raggarfotboll i afton där vi får se minst tre mål. Insatsen blir strax under medel!

/e@sy