Olofström tog senast sin första trepoängare när man besegrade Mariestad på hemmaplan. Den södra allettan är efter fem omgångar ett riktgt getingbo där det skiljer 2 poäng mellan plats tre och plats sju. Endast Hästen och Kallinge som dragit ifrån litegrann. Skövde kommer få sig en riktig värdemätare här.

  • Match: Olofström – Skövde
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Olofström
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 16/1, 19.00

Olofström ska vara ett av de fyra lagen när serien når 14 omgångar, allt annat får ses som ett praktfiasko. Olofström har spelat jämna matcher med de flesta och lika gärna kunnat vinna dem. Man gjorde en riktigt stark insats borta mot Vita Hästen trots att man fick stryk med 3-2 och därefter följde man upp med 6-1 mot Mariestad. Nyförvärven från Nittorp Daniel Bertov och Linus Johansson verkar ha gett en injektion åt laget. Den sistnämnda har gjort hela 4 poäng på sina två första matcher. Man är fortfarande ett lag som kör full fart framåt och tänker lite mindre bakåt, men till skillnad från tidigare år har man faktiskt en hyfsad defensiv och faktiskt nu också en riktigt stabil målvakt, Matija Pintaric. Kanadensaren Benoit Doucet har öppnat starkt och är en av OIKs absolut viktigaste spelar tillsammans med just målvakten Matija. Steelers har en grym offensiv och på pappret är dem bland de bättre i serien. OIK är ruskigt hemmastarka och jag tror det blir svårt för Skövde att hänga med här.

Skövde har också öppnat bra, men tycker ändå laget är snäppet sämre än Olofström. Skövde har en ganska fin offensiv så jag antar att det kommer bli en relativt målrik tillställning, men jag tror att Skövde kommer förlora matchen, återigen pågrund av för svagt målvaktsspel. Jag har aldrig varit något större fan av Andreas Ellingsen i Skövdes mål. Han kanske funkar bra mot lag som Grästorp och Mjölby, men har svårt att se honom räcka till mot riktiga topplag. Han har ännu inte vart någon stjärna under de inledande fem matcherna och kommer förmodligen inte att vara det efter imorgon heller. Skövdes bredd är inte i närheten av Olofströms och jag tror de får en tuff kväll. De saknar Julius Selle-Larsson som är en av de bättre i Skövde.

Bredden över fyra femmor räcker inte till i jämförelse mot Olofström. Dessutom har man en målvakt som just nu inte är i toppform. En normal dag vinner Olofström det här ganska enkelt. Jag testar 8 units på hemmaseger.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden