Det är två topplag som drabbar samman i Stålhallen i Olofström. Kristianstad är det som kommer på besök och jag har valt ut ett lag som jag tror ganska starkt på. Jag har lite samma känsla som när jag rekade förra säsongen i matchen Olofström – Nybro, och ena laget åkte snabbt ner till 1.60. Nu är denna inte lika självklar, men magkänslan är den samma för en säsong sen.

  • Match: Olofström – Kristianstad
  • Serie: Division 1F
  • Spetips: Olofström
  • Odds: 2.00 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/10, 19.00

Olofström är ett lag med pengar. Deras hockey går ut på att spela full fart framåt hela tiden. Och det är efter detta måttot man värvar spelare också och även resultaten kan svänga lite, men deras offensiv går inte att klaga på. Nyförvärvet Benoit Douchet kommer bli en fin tillgång och har på sina inledande matcher producerat 8 poäng. Bredvid sig har han den duktige centern Thomas Fahlqvist. Att spelare som Johan Skiöld endast får plats i ett fjärde ytterforwardspar är ett skämt. Det visar vilken grym offensiv uppställning de har. Det som Olofström ofta faller på är det defensiva arbetet, men iår har de egentligen endast släppt igenom en match och det var första matchen hemma som man förlorade med 7-4. Då stod Jesper Engelin i kassen och ska enligt uppgifter varit en sil i kassen. Nu har nya Matija Pintaric tagit över förstaspaden och han har gjort det bra. Lär få förnyat förtroende mot KIK. Han har meriter från bland annat österrikiska högstaligan. Efter första matchen hemma har man kört över Borås med 10-1 och vunnit mot topplaget Mörrum efter förlänginng med 4-3. Man kommer senast från en stark 6-2 seger mot Halmstad borta. På 6 matcher har man 29 gjorda mål och 20 insläppta. Man kommer mönstra fullt lag.

Kristianstad har ett bra lag, det ska man inte babbla bort. De har en bra defensiv och en duktig målvakt. Deras spel bygger på deras tighta försvarsspel och det har det gjort under många år. Framåt är man inte i närheten av samma klass som Olofström. Förra säsongen var man sämst i ligan i powerplay och hade hoppats på förändring tills den här säsongen, men det har gått tungt för PP-spelet iår också. Endast 2 kassar på 20 försök än så länge. På 5 matcher har man 4 vinster och 1 förlust. Vinsterna har kommit emot Halmstad (1-0), Helsingborg (3-1), Nittorp (2-4) och Kungälv (4-1). Dessa fyra är kanske de sämsta i hela serien. Och tre av vinsterna är på hemmaplan där man är erkänt starka och ändå ingen jätteövertygande insats. Borta slog man nykomlingen Nittorp och fick stryk i skottstatistiken med 35-22. Sedan har man sin enda förlust mot Mörrum borta. Detta kan vi sammanfatta med att KIK ännu inte mött ett lag med riktigt bra offensiv, förutom Mörrum.

Jag har som sagt samma känsla som när jag rekade Olofström mot Nybro förra säsongen och vi bjöds på 1.90 från början. Droppade sakta, men säkert till 1.60 innan matchen startade och OIK vann med 4-1 om jag minns rätt. Nu är denna inte lika ”säker” då KIK är ett bättre lag än vad Nybro var, men känslan är den samma. Hemmafördel, anfall är bästa försvar och Benoit Douchet fixar steken till Olofström och oss andra. 2 gånger pengarna erbjuder Nordicbet för detta.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden