Det är dags för den första matchen i playoff 3 mellan Olofström och Björklöven. OIK börjar på hemmaplan och matchserien avslutas sedan uppe i Umeå med en match plus eventuellt en tredje avgörande ifall de båda skulle vinna en varsin match. Björklöven lär söka revansch från förra årets förlust i playoff 2 mot just Olofström.

  • Match: Olofström – Björklöven
  • Serie: Division 1 playoff
  • Speltips: Olofström 1X
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 19.00

Olofström går in till denna matchserie med två matcher i benen efter ha vunnit ganska komfortabelt i två raka matcher mot Tranås. Resultaten skrevs till 6-2 på bortaplan innan man avslutade att vinna hemma med 4-1. Siffrorna talar sitt tydliga språk, Olofström är starka både framåt och bakåt. I många år har det alltid varit tal om att Olofström är dåliga bakåt, och det har man också varit i många år. Det var även snack om det till en början denna säsong, men ju fler dagar som gått desto mer stabilt har deras försvarsspel sett ut. De slutade tillslut på en andraplats i Allettan Södra och släppte faktiskt in näst minst mål av samtliga lag i alla tre allettor. Den som släppte in minst mål var Björklöven. Jämför man Olofström lag denna säsong mot förra säsongen så är den stora skillnaden stabiliteten i det defensiva och framförallt har man fått in en riktigt bra målvakt i Matija Pintaric som kanske varit en av ettans bästa målvakter denna säsong. Däremot är spelet i anfallszon Steelers styrka. Man har många duktiga lirare och tycker även här att laget ser snäppet vassare ut än man var förra säsongen. Att Olofström är starka hemma HBM-arena är ingen nyhet och förmodligen går man ut och kör som vanligt när säsongens tuffaste uppgift står på andra sidan. Man har två matcher mot Tranås i benen och det kommer säkerligen gynna OIK i början av matchen innan Löven kommit in i matchtempo.

Björklöven går alltid igenom seriespelet lätt, men det beror mycket på att de norra serierna överlag håller sämre klass än E- och F-serien. Eller sämre och sämre, A-serien där Björklöven spelar består av två lag till och det är Kiruna och Piteå, som för övrigt är två riktigt bra lag. Resterande lag är inte värda att nämna och sammanfattat kan man säga att de två södra serierna har en jämnhet som inte A-serien har. Nu är alla dessa tre ovannämnda lag i playoff 3 vilket är klart rättvist om man kollar trupper och deras resultat denna säsong. Björklöven har sprungit igenom både grundserien och Allettan Norra på ett imponerande vis och deras lag ser något starkare ut denna säsong än om man jämför med förra. Är det något år man ska gå upp så är det just denna säsong. Men först ska man möta Olofström och det blir ingen dans på rosor, speciellt inte nere i söder. Björklöven är starka både framåt och bakåt. Offensiven har imponerat hela säsongen och man har fyra jämna femmor. Det defensiva är också riktigt bra, men att möta Olofström på bortaplan kommer förmodligen vara en av de tuffaste uppgifterna hittills denna säsong. Björklöven har inte spelat en match på drygt 2,5 veckor vilket kanske gör att man är lite segstartade och det får man verkligen inte vara för Olofström har ett ruskigt tempo från start på hemmaplan. Lövens stora frågetecken är på målvaktssidan där man har två målvakter som stått många matcher denna säsong utan att behöva röra en fena.

Det är otroligt svårt att mäta slagstyrka såhär, men allt som oftast så brukar det vara jämna matcher. Björklöven är favoriter att ta sig till kvalserien, men samtidigt tror jag att man får det tufft nere i Blekinge där Olofström är ruskigt starka. Jag tycker att Björklövens odds är lågt nertryckt för att vara på bortaplan. Olofström är starka hemma och därför kommer jag spela Olofström 1X till oddset 1.92 hos Unibet med en insats lite under medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden